Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

Som elegant varmrätt: servera savoykål med svampfyllning tillsammans med gräddsås, syrliga rårörda lingon och saftig entrecôte. Höstens och vinterns smaker på en tallrik!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Ingredienser
6 portioner
Rårörda lingon
250 g frysta lingon
3/4 dl strösocker
Savoykål
1 savojkål (à ca 1 kg)
1 riven vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
1 tsk salt
Svamp
500 g blandsvamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
1 riven vitlöksklyfta
25 g smör
1 msk rapsolja
1 msk konc grönsaksfond
4 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
salt
vinäger (gärna vitvinsvinäger)
Entrecôte
600 g entrecôte i bit
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
ca 2 msk rapsolja
1 msk smör
Gör så här
00:30:00
02:00:00
00:03:00
00:15:00
00:10:00
00:10:00
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2915.6 KJ / 695.5 kCal
Fett51.8 g
Salt3.84 g
Kolhydrater26.3 g
Protein29 g
Kommentarer
6 stRiktigt gott. Hade kronhjortsentrecôte som tillsammans med egenplockad Karl-Johansvamp och lingon gjorde detta till en riktigt god viltmiddag. Bästa betyget var lovorden från gästerna.
Lars
Kan varm rekommendera att ha i lite hetta samt dragon i såsen. Det gjorde verkligen susen!!
Maria
Känns som en mycket bra bas då du kan variera savoykålen med sin svampfyllning till olika köttvarianter, även till fisk. Till den goda såsen vore pressad potatis gott o bra som en ev utfyllnad.
Maria