Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Biff med citronpotatis och vaniljkryddad sås

Det här festliga receptet på biff med citronpotatis och vaniljkryddad sås ska du laga om du vill testa något nytt med unika smakkombinationer. Vaniljsåsen är verkligen pricken över i. En perfekt rätt att laga till helgen!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg smöret i en kall stekpanna. Låt det bli ljusbrunt, lägg i köttet och stek så att det får fin färg. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.
  2. Sås: Fräs gul lök och vitlök i samma stekpanna. Häll i grädden. Dela vaniljstången mitt itu på längden. Skrapa ut de svarta fröna och tillsätt dem tillsammans med själva vaniljstången till såsen. Smula ner köttbuljongen. Låt såsen småputtra i 5 minuter. Smaka av med svartpeppar och tabasco.
  3. Lägg tillbaka köttet och låt det koka med i någon minut så att det är lagom rött/rosa. Om såsen är för tjock, späd med vatten.
  4. Potatis: Skala och skär potatisen i klyftor. Fräs potatis i olivolja i en kastrull. Salta. Tillsätt vatten (det ska bara vara lite på bottnen). Låt potatisen koka färdigt under lock, ca 10 minuter. Häll citronjuicen över potatisen. Dekorera med citronskivor.
  5. Servera biffen i sin sås med citronpotatis och en fräsch sallad. Ha ev några citronklyftor till hands om någon vill ha lite extra syra.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin eller olja till stekningen. Byt mellangrädden mot mjölkfritt alternativ, t ex Imat från Oatly eller produkt från Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 ryggbiffar eller entrecôte (à 125-150 g)
  • salt och svartpeppar
Sås
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 1/3 vaniljstång
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • svartpeppar
  • några droppar tabasco
Citronpotatis
  • 400 g potatis gärna av mjölig sort
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1/2 - 0,8 dl vatten
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • citronskivor till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3220 kJ / 770 kCal
Fett: 53 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer