Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad portabellosvamp i lökvinägrett med fetayoghurt

Ett bra sätt att starta din middag på är att servera den här vackra förrätten. Den grillade portobellosvampen tillsammans med den smakliga lökvinägretten och krämiga fetayoghurten är en härlig smakupplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs i 1 msk olja i en liten kastrull utan att det tar färg. Tillsätt vinäger och socker, låt koka in. Smaka av med 2 krm salt.
  2. Skär svampen i bitar. Blanda med 2 msk olja, 1 tsk salt och 4 krm peppar. Fördela svampen på spett. Grilla runtom tills svampen fått färg, ca 3 minuter. Grilla bröden.
  3. Fördela yoghurten på 4 tallrikar, strö över smulad fetaost, citronskal och ringla över honung. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Ringla över lite olivolja. Servera svampspetten på bröden. Klicka på lökvinägretten. Klipp smörgåskrasse över spetten.

För alla

Fri från gluten, om lämpligt specialbröd används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g portabellosvamp
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
  • 100 g fetaost
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 tsk flytande honung
  • 1/2 ask smörgåskrasse
  • olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan