Grillad portabellosvamp i lökvinägrett med fetayoghurt
![Grillad portabellosvamp i lökvinägrett med fetayoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17755/cf_259/grillad_portabellosvamp_i_lokvinagrett_med_fetayoghurt.jpg)
Ett bra sätt att starta din middag på är att servera den här vackra förrätten. Den grillade portobellosvampen tillsammans med den smakliga lökvinägretten och krämiga fetayoghurten är en härlig smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
![Grillad portabellosvamp i lökvinägrett med fetayoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17755/cf_259/grillad_portabellosvamp_i_lokvinagrett_med_fetayoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g portabellosvamp
2 rödlökar
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
4 skivor lantbröd
2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
100 g fetaost
rivet skal av 1/2 citron
2 tsk flytande honung
1/2 ask smörgåskrasse
olivolja
salt
flingsalt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten, om lämpligt specialbröd används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och ersätt fetaost med tofu.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer