Svampbuljong med dumplings

Värmande soppa med smak av svamp och misopaste får sällskap av färdiga dumplings och toppas med salladslök och sesamfrön. En enkel och god middag som passar utmärkt en kall vinterdag eller regnig höst.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
150 g shiitakesvamp
1 msk finriven ingefära
2 msk olja
10 dl vatten
2 msk misopasta
2 msk japansk soja
ca 500 g färska vegetariska dumplings
3 finskurna salladslökar
2 msk mortlade, rostade sesamfrön
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion, utan dumplings.
Energi550 KJ / 132 kCal
Fett10 g
Salt2.27 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer
Ta en svampbuljongtärning i och en extra sked miso, perfekt!
Martina
2024-03-24Ska göra som vad Thomas sa, plus några doppar sesamolja
Yosie
2024-03-18Supergod om man använder sig av kycklingbuljongen som finns i samma tidning istället för vatten! Denna kommer bli en repris!!
Annica
2024-03-07