Svampbolognese

Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Svampbolognese

Spaghetti med köttfärssås, fast med mer smak helt enkelt. En bolognese med den hemliga ingrediensen – champinjoner. Görs på nötfärs, körsbärstomater och serveras med en frisk sallad av ruccola beströdd med parmesan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Svampbolognese

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
250 g champinjoner
1 rödlök
2 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
ca 500 g nötfärs
2 msk tomatpuré
400 g konserverade körsbärstomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
65 g rucola
1/2 ask parmesanflarn (à 95 g)

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Enkel köttfärssås. Enligt vår tycke och smak så var det för kort koktid. Skulle varit bättre om den hade fått koka in riktigt ordentligt.

    Anna

  • Hej Annika! Med svamp, små tomater, rucola och parmesan tycker i alla fall vi att den definitivt passar i Inpirationskassen, däremot ska den inte vara ofta förekommande. Men tack för din synpunkt!

    Ica-köket

  • Har påpekat vid flera tillfällen att spagetti och köttfärssås inte hör hemma i en Inspirationskasse och ändå kommer det igen. Det hjälper inte att lägga i lite svamp!

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi2518 KJ / 602 kCal
Fett21.2 g
Kolhydrater58.3 g
Protein40.9 g

Testa liknande recept

  • Tomatbräserad karré med parmesan
    Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tonfiskpasta
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Broccolipestopasta
    Betyg 3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad