Svampbolognese

Spaghetti med köttfärssås, fast med mer smak helt enkelt. En bolognese med den hemliga ingrediensen – champinjoner. Görs på nötfärs, körsbärstomater och serveras med en frisk sallad av ruccola beströdd med parmesan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
250 g champinjoner
1 rödlök
2 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
ca 500 g nötfärs
2 msk tomatpuré
400 g konserverade körsbärstomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
65 g rucola
1/2 ask parmesanflarn (à 95 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 602 kCal
Fett21.2 g
Kolhydrater58.3 g
Protein40.9 g

Kommentarer
3 stEnkel köttfärssås. Enligt vår tycke och smak så var det för kort koktid. Skulle varit bättre om den hade fått koka in riktigt ordentligt.
Anna
Hej Annika! Med svamp, små tomater, rucola och parmesan tycker i alla fall vi att den definitivt passar i Inpirationskassen, däremot ska den inte vara ofta förekommande. Men tack för din synpunkt!
Ica-köket
Har påpekat vid flera tillfällen att spagetti och köttfärssås inte hör hemma i en Inspirationskasse och ändå kommer det igen. Det hjälper inte att lägga i lite svamp!
Annika