Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs

45
12
Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs

Denna svamp- och quinoaburgare med parmesan är en riktig höjdare. Med picklade senapsfrön, vitlöksmajo och färdig surkål tar du vegoburgaren till nya höjder.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs

Ingredienser

6 portioner

Picklade senapsfrön ca 3 dl

2 1/2 msk
gula senapsfrön
1 1/2 msk
bruna senapsfrön
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
rörsocker
1 1/2 dl
vatten

Burgare

4
schalottenlökar
400 g
champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
1/2
röd chili
2 msk
rapsolja
2 msk
rödvinsvinäger
2 msk
smör
5 dl
kokt quinoa
3 msk
rostade finhackade valnötter
150 g
finriven parmesanost
1 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
2
ägg
2 krm
salt

Vitlöksmajonnäs ca 1 1/2 dl

1 1/2 dl
majonnäs
2
pressade vitlöksklyftor
1 msk
färskpressad citronjuice
1 krm
salt
1/2 krm
peppar

Panering till burgarna

1 3/4 dl
vetemjöl
3
ägg
2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl
kokt quinoa
-
rapsolja (till stekning)

Tillbehör

-
smör (till stekning)
6
hamburgerbröd
1 1/2 dl
surkål

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i majonnäsen.

Gör så här

Tips

Receptet är från Martin Nordins kokbok “Gröna burgare”. Han föredrar att fritera burgarna. Då låter han dem först ligga i frysen minst 4 timmar. Efteråt panerar han dem precis som vid stekning och friterar dem i 190°C het olja i en kastrull på spisen. De eftersteks sedan i ugnen i 5-10 minuter. Martin friterar helst i jordnötsolja, eftersom den har neutral smak och tål höga temperaturer.

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Jonas

2021-05-31

God burgare tillslut men oj vilken tid och energi det tog innan det var klart.. Efter 2,5 h matlagning var både jag och frugan helt slut och kunde inte riktigt njuta av kalaset.

Matilda

2021-05-23

Ska det vara 5 dl okokt quinoa som man ska koka eller att volymen kokt quinoa ska bli 5 dl?

Redaktionen ICAse

2021-05-25

Hej Matilda! Det ska vara 5 dl färdigkokt quinoa. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Nina

2020-04-06

Hej! Ska det vara okokt quinoa i paneringen? Antar kokt.. men det står att det ska vara "kokt quinoa" i burgarna, men i paneringen står det bara "1 dl quinoa".

Redaktionen ICAse

2020-04-07

Hej Nina! Det stämmer det ska vara kokt quinoa. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till med burgarna. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 4403 KJ / 1052 kCal
Fett 53 g
Salt 3.15 g
Kolhydrater 106 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept