Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs
Denna svamp- och quinoaburgare med parmesan är en riktig höjdare. Med picklade senapsfrön, vitlöksmajo och färdig surkål tar du vegoburgaren till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
6 portioner
Picklade senapsfrön ca 3 dl
2 1/2 msk gula senapsfrön
1 1/2 msk bruna senapsfrön
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl rörsocker
1 1/2 dl vatten
Burgare
4 schalottenlökar
400 g champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
1/2 röd chili
2 msk rapsolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk smör
5 dl kokt quinoa
3 msk rostade finhackade valnötter
150 g finriven parmesan
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 ägg
2 krm salt
Vitlöksmajonnäs ca 1 1/2 dl
1 1/2 dl majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm peppar
Panering till burgarna
1 3/4 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl kokt quinoa
rapsolja (till stekning)
Tillbehör
smör (till stekning)
6 hamburgerbröd
1 1/2 dl surkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4403 KJ / 1052 kCal
Fett53 g
Salt3.15 g
Kolhydrater106 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väl värt tiden det tar att göra dessa burgare! Såå goda!
Malou
2022-06-30Magiskt god burgare! Tycker att det är svårt att få dem att hålla ihop vilket är mycket frustrerande. Antar att man måste göra dem små i diametern och tjocka, eller?
Jenny
2022-01-15God burgare tillslut men oj vilken tid och energi det tog innan det var klart.. Efter 2,5 h matlagning var både jag och frugan helt slut och kunde inte riktigt njuta av kalaset.
Jonas
2021-05-31