Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs

Denna svamp- och quinoaburgare med parmesan är en riktig höjdare. Med picklade senapsfrön, vitlöksmajo och färdig surkål tar du vegoburgaren till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Ingredienser
6 portioner
Picklade senapsfrön ca 3 dl
2 1/2 msk gula senapsfrön
1 1/2 msk bruna senapsfrön
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl rörsocker
1 1/2 dl vatten
Burgare
4 schalottenlökar
400 g champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
1/2 röd chili
2 msk rapsolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk smör
5 dl kokt quinoa
3 msk rostade finhackade valnötter
150 g finriven parmesan
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 ägg
2 krm salt
Vitlöksmajonnäs ca 1 1/2 dl
1 1/2 dl majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm peppar
Panering till burgarna
1 3/4 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl kokt quinoa
rapsolja (till stekning)
Tillbehör
smör (till stekning)
6 hamburgerbröd
1 1/2 dl surkål
Gör så här
00:40:00
00:05:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4403 KJ / 1052 kCal
Fett53 g
Salt3.15 g
Kolhydrater106 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt goda burgare. Som många andra sagt, så tar de bra lång tid att göra. En god idé är därför att förbereda vissa saker lite innan. Annars är man nästan lite matt när det är dags att äta.
Erik
2025-05-03Väldigt goda! Rekommenderar att göra en större sats och frysa in (måste stekas innan infrysning)!
Marica
2024-12-29Väl värt tiden det tar att göra dessa burgare! Såå goda!
Malou
2022-06-30