Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Betyg 3.9 av 5.113 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Bjud på en lyxig måltid med detta utsökta recept på svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky som du tillagar delvis dagen innan servering. Grilla köttet och bjud det med den krämiga såsen, terrinen och sallad.

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g filé, t ex oxfilé, lammytterfilé eller fläskfilé
1 msk smör eller margarin

Svamp- och parmesanöverbak

10 champinjoner, skogschampinjoner eller fryst svampmix (10 champinjoner motsvarar 3 dl svampmix)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1/2 dl crème fraiche
1 ägg
1 dl riven parmesan
1/2 dl hackad persilja

Potatisterrin

800 g skalad potatis
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
75 g smör
2 msk färsk hackad timjan
salt
malen svartpeppar

Sås

1 msk strösocker
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
3 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
3 msk lagrad balsamvinäger
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör

Gör så här

00:50:00
00:03:00
00:05:00
00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Använde ryggbiff. Täcket var gott men smakade inte jättemycket. Hade några som inte gillar svamp så bytte svampen mot zuccini till dem, vilket funkade bra. Potatisterrinen var god och lättgjord om man har en mandolin. Lite syrlig sås.

    Maria

  • Ändra gärna till ÄGGULA i receptet. Gjorde misstaget att ha i 1 ägg… noterade inte förrän jag läste kommentarerna, tyvärr. I övrigt bra recept!

    Jenny

  • Fantastiskt gott! Perfekt till nyår.

    Cecilia

  • Det står ett ägg i ingredienserna och sen i texten äggula. Kan bli fel om man inte läser ordentligt.

    Cecilia

  • Supergott! Plockade egen svamp ( Karl Johan och kantareller). Gjorde allt samma dag, även potatisterrine, och det funkade bra.

    Jessica

  • Ska det vara mjölig eller fast potatis?

    Malin

  • Kan man använda ryggbiff till det här receptet?

    Martina

    Hej Martina! Tack för din fråga och ursäkta sent svar. Ja, det går bra att använda ryggbiff. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Supergott!

    Merja

  • Det här är bästa nyårsmaten! Så gott! Har lagat denna rätten 4-5 år i rad. Det bästa är när man kan göra tillräckligt mycket so det räcker på nyårsdagen också.

    Johanna

  • Hej Niklas! Visst ska det vara 3 msk kalvfond! Titta gärna på övriga kommentarer där du ser att receptet är uppskattat, vilket är väldigt roligt för oss. Lycka till och hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

Näringsvärde per portion

Energi3499 KJ / 838 kCal
Fett42 g
Salt2.8 g
Kolhydrater49 g
Protein449 g

Testa liknande recept

  • Beef Wellington
    Betyg 4.5 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Oxfilé med getost & vinsås
    Betyg 3.6 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flamberad pepparbiff
    Betyg 3.3 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Souvlaki
    Betyg 3.7 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad