Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamp- och mozzarellarisotto

På mindre än 45 minuter har du en härlig svamp- och mozzarellarisotto klar att servera. Risotton får sin goda smak av svampar som ostronskivling, shiitakesvamp eller champinjoner, samt mozzarella och parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av matfettet i en traktörpanna.
  2. Tillsätt riset och låt fräsa med en kort stund. Häll över hälften av buljongen och låt puttra under lock ca 10 min.
  3. Späd med resten av buljongen och låt koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och rör i parmesanosten.
  4. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs svampen i resterande matfett i en stekpanna. Låt mozzarellaosten rinna av och skär i mindre bitar.
  5. Vänd ned svamp och ost i pannan. Skär basilikabladen i strimlor och vänd ner i riset. Servera risotton med en tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl avorioris
  • 7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 200 g svamp (t ex ostronskivling, shiitakesvamp eller champinjoner)
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?