Ostfylld portabella med risotto

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Ostfylld portabella med risotto

En saftig och krämig parmesanrisotto med ost- och parmafyllda portabellosvampar. Du steker svamparna tills de fått fin färg och osten smält. Servera dina krämiga svampar med krispig rosésallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Ostfylld portabella med risotto

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
3 dl  avorioris
2 1/2 msk  olivolja
5 dl  hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl  vitt vin
50 g  smör
50 g  riven färsk parmesan (50 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
salt och peppar
8   medelstora portabellosvampar
4   skivor parmaskinka
200 g  mozzarella
1 dl  basilikablad
olivolja till pensling
1   rosésalladshuvud
1 dl  hyvlad parmesan till servering

Gör så här

Tips

En underbart krämig risotto och svamp med smak av Italien. Stora champinjoner kan användas i stället för portabella. Bind gärna ihop svamparna innan de steks så är du helt säker på att de håller ihop.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Spännande svampburgare
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabello grilled cheese
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga