Ostfylld portabella med risotto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostfylld portabella med risotto

En saftig och krämig parmesanrisotto med ost- och parmafyllda portabellosvampar. Du steker svamparna tills de fått fin färg och osten smält. Servera dina krämiga svampar med krispig rosésallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i olja någon minut. Häll i buljong och låt det koka upp. Sjud under lock i 20 minuter. Rör då och då. Tillsätt vinet i skvättar om riset kokar torrt. När riset mjuknat rörs smöret och parmesanosten ner. Krydda.
  2. Ta bort foten på svamphatten. Fördela skinkskivorna på hälften av svamparna. Riv mozzarellan. Lägg på en rejäl näve riven ost. Toppa med några basilikablad. Täck med resten av svamphattarna och tryck ihop ordentligt.
  3. Hetta upp en stek- eller grillpanna. Pensla svamphattarna med olivolja. Lägg dem i pannan. Täck svampen med en tyngd, t ex en mindre gjutjärnsstekpanna, så att den trycks ihop. Vänd den efter någon minut. Stek tills osten smält och svampen mjuknat.
  4. Skär rosésalladen i klyftor. Stek den hastigt i pannan. Servera risotton med halverad portabella, rosésallad och parmesan.

Tips

En underbart krämig risotto och svamp med smak av Italien. Stora champinjoner kan användas i stället för portabella. Bind gärna ihop svamparna innan de steks så är du helt säker på att de håller ihop.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 dl avorioris
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 50 g riven färsk parmesanost (50 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • salt och peppar
  • 8 medelstora portabellosvampar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 200 g mozzarellaost
  • 1 dl basilikablad
  • olivolja till pensling
  • 1 rosésalladshuvud
  • 1 dl hyvlad parmesanost till servering
Lägg till i inköpslistan