Ostfylld portabella med risotto

6
0
Ostfylld portabella med risotto

En saftig och krämig parmesanrisotto med ost- och parmafyllda portabellosvampar. Du steker svamparna tills de fått fin färg och osten smält. Servera dina krämiga svampar med krispig rosésallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Ostfylld portabella med risotto

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 dl avorioris
2 1/2 msk olivolja
5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl vitt vin
50 g smör
50 g riven färsk parmesan (50 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
salt och peppar
8 medelstora portabellosvampar
4 skivor parmaskinka
200 g mozzarella
1 dl basilikablad
olivolja till pensling
1 rosésalladshuvud
1 dl hyvlad parmesan till servering

Gör så här

Tips

En underbart krämig risotto och svamp med smak av Italien. Stora champinjoner kan användas i stället för portabella. Bind gärna ihop svamparna innan de steks så är du helt säker på att de håller ihop.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer