Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamp- och mandelpotatisgratäng med sötsyrliga haricots verts

Denna lyxiga gratäng gör du på nolltid! Färdig potatisgratäng av mandel blandas med stekt svamp och haricot verts som stekts i honung och rödvinsvinäger. Servera till en bit karré eller kycklingfilé och dina middagsgäster kommer inte bli besvikna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina haricots vertsen.
  2. Lägg den frysta svampen i en stekpanna och koka bort all vätska.
  3. Stek svampen i matfettet, krydda med salt och peppar.
  4. Blanda svampen med potatisgratängen och tillaga enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Till servering: Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk utan att den tar färg i oljan och ringla över honung och vinäger. Låt vinägern koka in och lägg sedan  haricots vertsen och låt dem bli varma.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på potatisgratängen.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g frysta haricots verts
  • 200 g fryst svampmix
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 800 g färdiglagad potatisgratäng
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
Till servering
  • karré eller kyckling
  • haricots verts
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2458 kJ / 589 kCal