Rotfruktsgratäng med svamptäcke

”Extra allt”-gratäng med krämigt svamptäcke som är helt vegansk. Först ett lager potatis och rotfrukter, sedan ett lager blandad svamp. Och så en hel del krämig havregrädde på det! Ja, det kan inte bli annat än väldigt, väldigt gott. Till det mesta på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 gul lök
400 g potatis
300 g morötter
300 g palsternacka
4 msk rapsolja
5 dl havregrädde
2 tsk torkad timjan
salt
nymald svartpeppar
Svamptäcke
500 g blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och portabello)
1 gul lök
1 msk vetemjöl
2 dl havregrädde
2 msk finhackad persilja
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1534 KJ / 361 kCal
Fett25 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan den frysas in?
Jessica
2024-12-19Hej Jessica! Den går att frysa men kan bli lite vattnig framför allt om svampen inte steks ordentligt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-19Släktfavorit även bland köttätare!! Mums !
Charlotte
2022-12-07Fantastisk gratäng som snabbt blev en familjefavorit.
Bérénice
2021-12-25