Rotfruktsgratäng med svamptäcke

91
8
Rotfruktsgratäng med svamptäcke

”Extra allt”-gratäng med krämigt svamptäcke som är helt vegansk. Först ett lager potatis och rotfrukter, sedan ett lager blandad svamp. Och så en hel del krämig havregrädde på det! Ja, det kan inte bli annat än väldigt, väldigt gott. Till det mesta på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Rotfruktsgratäng med svamptäcke

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 gul lök
400 g potatis
300 g morötter
300 g palsternacka
4 msk rapsolja
5 dl havregrädde
2 tsk torkad timjan
salt
nymald svartpeppar

Svamptäcke

500 g blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och portabello)
1 gul lök
1 msk vetemjöl
2 dl havregrädde
2 msk finhackad persilja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

91

Kommentarer

Bérénice

2021-12-25

Fantastisk gratäng som snabbt blev en familjefavorit.

Hans

2021-08-31

Intecalls dum trots emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel, men det blev godare andra gången med riktig grädde.

Cecilia

2020-10-27

Kan vara min favoriträtt!

Näringsvärde per portion

Energi 1534 KJ / 361 kCal
Fett 25 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden