Rotfruktsgratäng med svamptäcke

Betyg 4.5 av 5.
99 personer har röstat
9
Rotfruktsgratäng med svamptäcke

”Extra allt”-gratäng med krämigt svamptäcke som är helt vegansk. Först ett lager potatis och rotfrukter, sedan ett lager blandad svamp. Och så en hel del krämig havregrädde på det! Ja, det kan inte bli annat än väldigt, väldigt gott. Till det mesta på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Rotfruktsgratäng med svamptäcke

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1   gul lök
400 g  potatis
300 g  morötter
300 g  palsternacka
4 msk  rapsolja
5 dl  havregrädde
2 tsk  torkad timjan
salt
nymald svartpeppar

Svamptäcke

500 g  blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och portabello)
1   gul lök
1 msk  vetemjöl
2 dl  havregrädde
2 msk  finhackad persilja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Släktfavorit även bland köttätare!! Mums !

Charlotte

2022-12-07

Fantastisk gratäng som snabbt blev en familjefavorit.

Bérénice

2021-12-25

Intecalls dum trots emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel, men det blev godare andra gången med riktig grädde.

Hans

2021-08-31

Näringsvärde per portion

Energi1534 KJ / 361 kCal
Fett25 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pasta med svampsås och päronsallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotmos med svamppytt och fetaost
Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga