Rotfruktsgratäng med svamptäcke

74
6
Rotfruktsgratäng med svamptäcke

”Extra allt”-gratäng med krämigt svamptäcke som är helt vegansk. Först ett lager potatis och rotfrukter, sedan ett lager blandad svamp. Och så en hel del krämig havregrädde på det! Ja, det kan inte bli annat än väldigt, väldigt gott. Till det mesta på julbordet!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Rotfruktsgratäng med svamptäcke

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1
gul lök
400 g
potatis
300 g
morötter
300 g
palsternacka
4 msk
rapsolja
5 dl
havregrädde
2 tsk
torkad timjan
-
salt
-
nymald svartpeppar

Svamptäcke

500 g
blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och portabello)
1
gul lök
1 msk
vetemjöl
2 dl
havregrädde
2 msk
finhackad persilja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Cecilia

10/27/2020

Kan vara min favoriträtt!

Moa

10/3/2020

Supergott och rekommenderas starkt till alla! Riktigt krämigt och saknar inte alls mjölkprodukter. Gjorde denna till julbordet där alla (inkl. jag själv) var/är köttätare - blev succé!

Sedef

1/10/2020

Väldigt höstig smak. Kommer dock att tillsätta någon buljong/fond i havregrädden nästa gång

Näringsvärde per portion

Energi 1534 KJ / 361 kCal
Fett 25 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept