Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sommarmacka med äppelmajonnäs

Den här sommarmackan är perfekt i lunchlådan eller att ta med på utflykten. Majonnäsen har fått smak av pepparrot, dijonsenap, persilja och rivna syrliga äpplen. Ge brödet en skjuts i stekpannan så att det får en lite knaprig yta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Äppelmajonnäs: Skala, kärna ur och riv äpplet grovt. Skala och riv pepparroten. Hacka persiljan.
  2. Blanda pepparrot, persilja, senap, majonnäs, salt, peppar och tabasco. Vänd ner äpplet.
  3. Macka: Skiva tomaterna och lossa salladsbladen.
  4. Grilla ev. brödet i en grillpanna. Fördela salladen och tomaterna på hälften av brödet. Toppa med äppelmajonnäsen, pastramin och gurkan. Lägg på resten av brödet som ”lock”. Slå in mackorna i smörgåspapper och skär dem i halvor och servera.„

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Äppelmajonnäs
  • 1 syrligt äpple
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm tabasco
Macka
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka romansallad
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 120 g pastrami i skivor
  • 1 dl skivad saltgurka
  • smörgåspapper
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1613 kJ / 386 kCal