UNDER 15 MIN | Enkel

Tilltugg med färskost toppad med sikrom

Kombinationen sikrom och färskost på rågcrostini är ett lyxigt tilltugg som är snabbt och enkelt att göra. Passar även som en lättare förrätt eller som tillbehör till exempelvis till grön ärtsoppa. Om du vill lyxa till det ytterligare, servera gärna ett glas kallt bubbel till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda allt utom 1 msk sikrom (för 6 port) som du ska spara till garnering. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg på en klick av färskoströran på varje crostini, toppa med sikrom.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt färskosten till ett mjölkfritt färskostalternativ.
Gör laktosfri: byt till laktosfri créme fraiche och laktosfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl färskost
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar efter smak
  • 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja
  • 100 g sikrom

Näringsvärde
Per portion

Energi 648 kJ / 155 kCal