Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon

Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon är ett ganska avancerat recept. Rätten passar om du vill bjuda på en härlig vegetarisk middag, som gästerna förmodligen inte ätit förut.

Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon

Ingredienser

2 portioner
6 små vitkålsblad eller större vitkålsblad (6 små vitkålsblad motsvarar 4 större blad)
1 dl korngryn
3 dl vatten
1 gul lök
200 g ostronskivling och champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 dl svampbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 msk sirap
1 dl lingon (1 dl motsvarar ca 50 g)
socker
grovkrossad svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Riktigt gott recept! Var inte så svårt som jag trodde och "kåldolmesmaken" finns verkligen där utan kött! =) Ska definitivt laga detta igen.

Annelie

2006-11-05

Testa liknande recept

Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Marinerad ostronskivling
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tacos med chipotlesvamp, koriandersalsa och fetaost
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ostronskivling med vitlök och persilja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsig vitkålspanna med rårörda lingon
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga