Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon
Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon är ett ganska avancerat recept. Rätten passar om du vill bjuda på en härlig vegetarisk middag, som gästerna förmodligen inte ätit förut.
Ingredienser
2 portioner
6 små vitkålsblad eller större vitkålsblad (6 små vitkålsblad motsvarar 4 större blad)
1 dl korngryn
3 dl vatten
1 gul lök
200 g ostronskivling och champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 dl svampbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 msk sirap
1 dl lingon (1 dl motsvarar ca 50 g)
socker
grovkrossad svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Riktigt gott recept! Var inte så svårt som jag trodde och "kåldolmesmaken" finns verkligen där utan kött! =) Ska definitivt laga detta igen.
Annelie
2006-11-05