Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon är ett ganska avancerat recept. Rätten passar om du vill bjuda på en härlig vegetarisk middag, som gästerna förmodligen inte ätit förut.
Ingredienser
2 portioner
6
små vitkålsblad eller större vitkålsblad (6 små vitkålsblad motsvarar 4 större blad)
1
dl
korngryn
3
dl
vatten
1
gul lök
200
g
ostronskivling och champinjoner
1
msk
smör eller margarin
2
dl
svampbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1
msk
sirap
1
dl
lingon (1 dl motsvarar ca 50 g)
socker
grovkrossad svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
1
1 st
Kommentar
Annelie
2006-11-05
Riktigt gott recept! Var inte så svårt som jag trodde och "kåldolmesmaken" finns verkligen där utan kött! =) Ska definitivt laga detta igen.
Kommentar
Annelie
2006-11-05Riktigt gott recept! Var inte så svårt som jag trodde och "kåldolmesmaken" finns verkligen där utan kött! =) Ska definitivt laga detta igen.