Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon

1
1
Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon

Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon är ett ganska avancerat recept. Rätten passar om du vill bjuda på en härlig vegetarisk middag, som gästerna förmodligen inte ätit förut.

Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon

Ingredienser

2 portioner
6 små vitkålsblad eller större vitkålsblad (6 små vitkålsblad motsvarar 4 större blad)
1 dl korngryn
3 dl vatten
1 gul lök
200 g ostronskivling och champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 dl svampbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 msk sirap
1 dl lingon (1 dl motsvarar ca 50 g)
socker
grovkrossad svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Annelie

2006-11-05

Riktigt gott recept! Var inte så svårt som jag trodde och "kåldolmesmaken" finns verkligen där utan kött! =) Ska definitivt laga detta igen.