Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon

Svamp- och korngrynsdolmar med peppriga lingon är ett ganska avancerat recept. Rätten passar om du vill bjuda på en härlig vegetarisk middag, som gästerna förmodligen inte ätit förut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förväll vitkålsbladen i lättsaltat vatten i en kastrull ca 2 min. Skär sedan bort det tjockaste på roten. Lägg bladen i en handduk att torka.
  2. Skölj korngrynen och koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i grynen och sätt på lock. Låt koka upp och småputtra ca 10 min. Dra av från värmen och låt stå att svälla 10 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Hacka svampen. Bryn löken och svampen i matfett i en stekpanna. Blanda med grynen och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg en klick grynblandning på varje vitkålsblad och rulla ihop till små dolmar. Lägg i lätt smord ugnssäker form. Häll över svampbuljongen och ringla sirap över dolmarna. Sätt in i ugnen 200°C ca 15 minuter.
  5. Rör lingonen med socker efter smak. Krydda.
  6. Lägg dolmarna på en tallrik. Häll spadet i en kastrull och koka upp. Ringla över. Servera med lingon och kokt potatis.
  7. Går inte hela lingon att få tag på, går de att bytas ut mot 1 dl lingonsylt (för 2 port) som smaksätts med peppar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 6 små vitkålsblad eller större vitkålsblad (6 små vitkålsblad motsvarar 4 större blad)
  • 1 dl korngryn
  • 3 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 200 g ostronskivling och champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl svampbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk sirap
  • 1 dl lingon (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • socker
  • grovkrossad svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?