Färs- och champinjonfrikadeller
![Färs- och champinjonfrikadeller](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14281/cf_259/fars-_och_champinjonfrikadeller.jpg)
Färs- och champinjonfrikadeller, eller stora köttbullar med champinjoner som det även kan kallas, är en trivsam middag som uppskattas av både vuxna och barn. Vitlöken, köttbuljongen och purjolöken smaksätter pastarätten som toppas med parmesanost.
![Färs- och champinjonfrikadeller](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14281/cf_259/fars-_och_champinjonfrikadeller.jpg)
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex spagetti
250 g champinjoner
2 - 2 1/2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g köttfärs
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 purjolök
1 köttbuljongtärning
4 dl vatten
1 - 1 1/2 msk soja
Till servering
bröd
ev färskriven parmesan
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd sojabaserat pålägg.
Gör äggfri: byt ev ut parmesanosten då känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Kontrollera innehåller i pastan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2213 KJ / 528 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Uselt recept. Smaklöst och tråkigt.
Karin
2017-10-15Enkelt att göra och hur gott som helst!! Kommer göra fler gånger!!
Lotta
2007-09-17