Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färs- och champinjonfrikadeller

Färs- och champinjonfrikadeller, eller stora köttbullar med champinjoner som det även kan kallas, är en trivsam middag som uppskattas av både vuxna och barn. Vitlöken, köttbuljongen och purjolöken smaksätter pastarätten som toppas med parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Ansa och hacka champinjonerna. Blanda färsen med champinjoner, vatten, salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor. Forma färsen till stora, runda köttbullar.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  4. Koka upp buljongtärningen med vatten och gärna soja. Lägg i purjolöken och köttbullarna. Låt koka under lock ca 8 min.
  5. Låt pastan rinna av och fördela den i 4 djupa tallrikar (för 4 port). Lägg på frikadeller och purjo och häll buljongen runt om.
  6. Servera genast med bröd till, och gärna färskriven parmesanost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd sojabaserat pålägg.
Gör äggfri: byt ev ut parmesanosten då känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Kontrollera innehåller i pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spagetti
  • 250 g champinjoner
  • 2 1/2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g köttfärs
  • 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 msk soja
Till servering
  • bröd
  • ev färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2213 kJ / 528 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden