Pita med kinesisk köttfärs
Ett smakfullt och snabblagat recept med inspiration från det asiatiska köket. Pita med kinesisk köttfärs innehåller ingredienser som paprika, lök, vitkål, champinjoner, nötfärs, soja och sweet chili. Smarrigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012
Ingredienser
4 portioner
6 pitabröd
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 300 g vitkål
ca 100 g champinjoner
1 grön paprika
1 msk olja
ca 400 g nötfärs
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
1 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1 dl sweet chili
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pitabröden och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238 KJ / 536 kCal
Fett13.4 g
Kolhydrater68.1 g
Protein31.2 g
Kommentarer
Hur gött som helst
Ann-charlotte
2023-02-26Riktigt gott! Jag la till lite sambal olek för lite mer sting.👌👌
Pernilla
2022-04-01Vi brukar göra denna med vegofärs och grönsaksbuljong istället, då blir den vegansk och supergod!
Cecilia
2022-02-15