Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pita med kinesisk köttfärs

Ett smakfullt och snabblagat recept med inspiration från det asiatiska köket. Pita med kinesisk köttfärs innehåller ingredienser som paprika, lök, vitkål, champinjoner, nötfärs, soja och sweet chili. Smarrigt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på pitabrödets förpackning.
  2. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Skär vitkålen i strimlor och champinjonerna i skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Fräs grönsakerna i hälften av oljan i omgångar i en stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan.
  5. Stek färsen i resten av oljan i samma panna och smula ner köttbuljongtärningen mot slutet. Krydda med salt och peppar.
  6. Vänd ner grönsakerna i färsen. Rör ner soja och vatten och låt allt bli varmt.
  7. Dela och fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med sweet chilisås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pitabröden och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 pitabröd
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 300 g vitkål
  • ca 100 g champinjoner
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olja
  • ca 400 g nötfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sweet chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2238 kJ / 536 kCal