Svamp- och bönlimpa med svartpepparkvarg
I den vegetariska världen är allt möjligt. Bönor och champinjoner kan till exempel extraknäcka som köttfärs i en limpa. Gott, nyttigt och lika mättande som originalet. För extra sting kan kvargen kryddas med svartpeppar.
Ingredienser
4 portioner
Svamp- och bönlimpa
bakplåtspapper
smör (till formen)
2 förp bönmix (à 380 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
10 myntablad
250 g champinjoner
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
Potatis
600 g delikatesspotatis
Svartpepparkvarg
250 g kvarg (0,2%)
2 krm svartpeppar
salt
Sallad
250 g babyplommontomat
1/2 gurka
2 msk olivolja
1 msk vinäger
65 g spröd salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1910 KJ / 457 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer