Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svamp- och bönlimpa med svartpepparkvarg

I den vegetariska världen är allt möjligt. Bönor och champinjoner kan till exempel extraknäcka som köttfärs i en limpa. Gott, nyttigt och lika mättande som originalet. För extra sting kan kvargen kryddas med svartpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång bakform som rymmer ca 11/2 liter. Smörj pappret med smör.  
  2. Limpa: Häll bönorna i en sil, skölj noga och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Strimla myntabladen. Ansa svampen.
  3. Mixa samtliga ingredienser till limpan i en matberedare till en grov smet. Fyll formen med smeten. Sätt in formen mitt i ugnen tills bönlimpans innertemperatur är 90°C, ca 35 minuter. 
  4. Potatis: Koka potatisen.
  5. Kvarg: Rör ihop kvarg och svartpeppar och smaka av med salt.
  6. Sallad: Dela tomaterna och tärna gurkan. Rör ihop olja och vinäger i en skål och krydda med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i dressingen precis innan servering.
  7. Servera svamp- och bönlimpan med potatis, sallad och svartpepparkvarg.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofri kvarg och laktsofritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smör mot olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Svamp- och bönlimpa
  • bakplåtspapper
  • smör (till formen)
  • 2 förp bönmix (à 380 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 10 myntablad
  • 250 g champinjoner
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
Potatis
  • 600 g delikatesspotatis
Svartpepparkvarg
  • 250 g kvarg (0,2%)
  • 2 krm svartpeppar
  • salt
Sallad
  • 250 g babyplommontomat
  • 1/2 gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 65 g spröd salladsmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1910 kJ / 457 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept