Svamp- och bönlimpa med svartpepparkvarg

2
0
Svamp- och bönlimpa med svartpepparkvarg

I den vegetariska världen är allt möjligt. Bönor och champinjoner kan till exempel extraknäcka som köttfärs i en limpa. Gott, nyttigt och lika mättande som originalet. För extra sting kan kvargen kryddas med svartpeppar.

Skriv ut
Svamp- och bönlimpa med svartpepparkvarg

Ingredienser

4 portioner

Svamp- och bönlimpa

-
bakplåtspapper
-
smör (till formen)
2
förp bönmix (à 380 g)
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1/2
röd chili
10
myntablad
250 g
champinjoner
2
ägg
2 msk
majsstärkelse
1 tsk
salt

Potatis

600 g
delikatesspotatis

Svartpepparkvarg

250 g
kvarg (0,2%)
2 krm
svartpeppar
-
salt

Sallad

250 g
babyplommontomat
1/2
gurka
2 msk
olivolja
1 msk
vinäger
65 g
spröd salladsmix

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofri kvarg och laktsofritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smör mot olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1910 KJ / 457 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept