Pasta med färskost och tomater
Krämig och smakrik är färskostpastan som görs med tomater, cream cheese och pasta, allra helst tagliatelle. Blanda och mosa osten och tomaterna i ugnsformen, vänd ner den kokta pastan toppa med färsk basilika och servera genast.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 förp babyplommontomater (à 500 g)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
salt
peppar
200 g cream cheese med vitlök och örter
4 port tagliatelle (4 port motsvarar ca 300 g okokt tagliatelle)
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2221 KJ / 531 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå gott! Vi hade en extra tesked oregano och en rejäl nypa chiliflakes i. Blev tabberas på ”onsdagspastan” idag.
Johanna
2024-11-06Den var ganska god. Ska använda mig av de rekommenderade chiliflakes nästa gång då blir det troligen 5 stjärnor.
Lisbeth
2024-04-15Så enkelt så det blir gott bara därför (för man sättet i gång att laga mat så sent 😬). Stekte räkor, champinjoner och lite vitlök och hällde i också!
Carl
2024-04-10