Svamp- och ärtsoppa
Värmande höstsoppa med vitlöksstekta svampar och färska kryddor. Spiskummin och curry ger heta toner till soppan. Strö över lite stekta svampar vid servering tillsammans med groddar och gärna ett grovt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl skivade färska champinjoner eller blötlagd svamp
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
4 dl kokta kikärter/ gula ärter eller kikärtor på burk (4 dl motsvarar 1 burk à 400 g)
1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
majsstärkelse
Till servering
vitlöksstekta champinjoner
böngroddar eller alfagroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den mest oaptitliga färgen som en soppa kan ha, men ändå överraskande bra smak. Spiskummin ger den en intressant smak. Värd att prova.
Bogdan
2005-04-03Man tager vad man haver. Det blev ingen spiskummin i utan lite extra curry och salt samt ruccolasallad grovskuren som topping- Jättegott med en skiva grovtbröd, ost och paprika.
Åsa
2004-01-28