Svamp- och ärtsoppa

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Svamp- och ärtsoppa

Värmande höstsoppa med vitlöksstekta svampar och färska kryddor. Spiskummin och curry ger heta toner till soppan. Strö över lite stekta svampar vid servering tillsammans med groddar och gärna ett grovt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Svamp- och ärtsoppa

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
3 dl  skivade färska champinjoner eller blötlagd svamp
1 tsk  curry
1 tsk  spiskummin
4 dl  kokta kikärter/ gula ärter eller kikärtor på burk (4 dl motsvarar 1 burk à 400 g)
1 l  höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
majsstärkelse

Till servering

vitlöksstekta champinjoner
böngroddar eller alfagroddar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Den mest oaptitliga färgen som en soppa kan ha, men ändå överraskande bra smak. Spiskummin ger den en intressant smak. Värd att prova.

Bogdan

2005-04-03

Man tager vad man haver. Det blev ingen spiskummin i utan lite extra curry och salt samt ruccolasallad grovskuren som topping- Jättegott med en skiva grovtbröd, ost och paprika.

Åsa

2004-01-28

Testa liknande recept

Rostade kikärter med curry
Betyg 3.4 av 5.
106 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtsgryta med ris
Betyg 3.8 av 5.
237 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtscurry med tofu och mynta
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtscurry med aprikoser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga