Svamp- och ärtsoppa

7
2
Svamp- och ärtsoppa

Värmande höstsoppa med vitlöksstekta svampar och färska kryddor. Spiskummin och curry ger heta toner till soppan. Strö över lite stekta svampar vid servering tillsammans med groddar och gärna ett grovt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Svamp- och ärtsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl skivade färska champinjoner eller blötlagd svamp
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
4 dl kokta kikärter/ gula ärter eller kikärtor på burk (4 dl motsvarar 1 burk à 400 g)
1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
majsstärkelse

Till servering

vitlöksstekta champinjoner
böngroddar eller alfagroddar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Bogdan

2005-04-03

Den mest oaptitliga färgen som en soppa kan ha, men ändå överraskande bra smak. Spiskummin ger den en intressant smak. Värd att prova.

Åsa

2004-01-28

Man tager vad man haver. Det blev ingen spiskummin i utan lite extra curry och salt samt ruccolasallad grovskuren som topping- Jättegott med en skiva grovtbröd, ost och paprika.