Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamp- och ärtsoppa

Värmande höstsoppa med vitlöksstekta svampar och färska kryddor. Spiskummin och curry ger heta toner till soppan. Strö över lite stekta svampar vid servering tillsammans med groddar och gärna ett grovt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs detta i olja tillsammans med svamp, (spara några till servering), curry och spiskummin. Tillsätt  kikärter och buljong. Koka soppan på svag värme under lock i 20 minuter.
  2. Mixa soppan slät i mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om den är för tjock. Red ev med maizena om den är för tunn. Servera med vitlöksstekt svamp och groddar.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl skivade färska champinjoner eller blötlagd svamp
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 dl kokta kikärter/ gula ärter eller kikärter på burk (4 dl motsvarar 1 burk à 400 g)
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • ev maizena majsstärkelse
Till servering
  • vitlöksstekta champinjoner
  • böngroddar eller alfagroddar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?