Fullkornspasta med vitlöksstekt svamp
Vardagslyxkänsla får du med den här tilltalande och smarriga fullkornspastarätten. Bacon och svamp steks tillsammans med vitlök och sveps in i en gräddig sås smaksatt med kantarellfond.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
140 g tärnad bacon
1 msk olivolja till stekning
300 g svamp
1 vitlöksklyfta
peppar
300 g fullkornspasta alt vanlig pasta
2 1/2 dl matlagnings- eller mellangrädde
2 msk konc kantarellfond
Garnering
grovmalen svartpeppar
riven parmesan
tomater
färska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 540 kCal
Fett26 g
Kommentarer
Detta är supergott! Ett av mina återkommande favoritrecept, som också är lättlagat. Gott både när det är nygjort och uppvärmt dagen efter i matlådan till lunch.
Maiken
2007-06-28detvar jätte gott...man kan byta ut baconen mot kött och man kan ha avocado till också med vitlöksbröd.
Lina
2007-02-18Vi vuxna älskar den här rätten, medan barnen gärna bara ätit pastan och baconet. Tillsammans med en paprika/gurksallad är den underbar, snabb att göra och nästan lika god dagen därpå om det blir lite över...
Lena
2006-01-03