Fullkornspasta med vitlöksstekt svamp
Vardagslyxkänsla får du med den här tilltalande och smarriga fullkornspastarätten. Bacon och svamp steks tillsammans med vitlök och sveps in i en gräddig sås smaksatt med kantarellfond.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
140 g tärnad bacon
1 msk olivolja till stekning
300 g svamp
1 vitlöksklyfta
peppar
300 g fullkornspasta alt vanlig pasta
2 1/2 dl matlagnings- eller mellangrädde
2 msk konc kantarellfond
Garnering
grovmalen svartpeppar
riven parmesan
tomater
färska örter
Gör så här
Tips
Blanda gärna den färdigkokta pastan med lite färsk bladspenat. Både vackert och gott!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 540 kCal
Fett26 g
Kommentarer
Detta är supergott! Ett av mina återkommande favoritrecept, som också är lättlagat. Gott både när det är nygjort och uppvärmt dagen efter i matlådan till lunch.
Maiken
2007-06-28detvar jätte gott...man kan byta ut baconen mot kött och man kan ha avocado till också med vitlöksbröd.
Lina
2007-02-18Vi vuxna älskar den här rätten, medan barnen gärna bara ätit pastan och baconet. Tillsammans med en paprika/gurksallad är den underbar, snabb att göra och nästan lika god dagen därpå om det blir lite över...
Lena
2006-01-03