Fullkornspasta med vitlöksstekt svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fullkornspasta med vitlöksstekt svamp

Vardagslyxkänsla får du med den här tilltalande och smarriga fullkornspastarätten. Bacon och svamp steks tillsammans med vitlök och sveps in i en gräddig sås smaksatt med kantarellfond.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Lägg den i en stekpanna tillsammans med baconet. Stek försiktigt i olja på medelvärme, så att bacon och lök inte bränns.
  2. Ansa och skiva svampen. Lägg den i pannan och låt alltsammans puttra på medelvärme. Pressa i vitlöken och smaka av med peppar. Bacon är salt, och det brukar inte behövas mer sälta.
  3. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  4. Värm grädde och fond i en kastrull, låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med peppar. Häll såsen över den avrunna pastan och värm. Vänd ner svamp, lök och bacon.
  5. Toppa med grovmalen svartpeppar, grovriven parmesan, tomat och färska örter.

Tips

Blanda gärna den färdigkokta pastan med lite färsk bladspenat. Både vackert och gott!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gul lök
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 300 g svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • peppar
  • 300 g fullkornspasta alt vanlig pasta
  • 2 1/2 dl matlagnings- eller mellangrädde
  • 2 msk konc kantarellfond
Garnering
  • grovmalen svartpeppar
  • riven parmesanost
  • tomater
  • färska örter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 540 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden