Fullkornspasta med vitlöksstekt svamp

30
20
Fullkornspasta med vitlöksstekt svamp

Vardagslyxkänsla får du med den här tilltalande och smarriga fullkornspastarätten. Bacon och svamp steks tillsammans med vitlök och sveps in i en gräddig sås smaksatt med kantarellfond.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Fullkornspasta med vitlöksstekt svamp

Ingredienser

4 portioner
1 stor gul lök
140 g tärnad bacon
1 msk olivolja till stekning
300 g svamp
1 vitlöksklyfta
peppar
300 g fullkornspasta alt vanlig pasta
2 1/2 dl matlagnings- eller mellangrädde
2 msk konc kantarellfond

Garnering

grovmalen svartpeppar
riven parmesan
tomater
färska örter

Gör så här

Tips

Blanda gärna den färdigkokta pastan med lite färsk bladspenat. Både vackert och gott!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Maiken

2007-06-28

Detta är supergott! Ett av mina återkommande favoritrecept, som också är lättlagat. Gott både när det är nygjort och uppvärmt dagen efter i matlådan till lunch.

Lina

2007-02-18

detvar jätte gott...man kan byta ut baconen mot kött och man kan ha avocado till också med vitlöksbröd.

Lena

2006-01-03

Vi vuxna älskar den här rätten, medan barnen gärna bara ätit pastan och baconet. Tillsammans med en paprika/gurksallad är den underbar, snabb att göra och nästan lika god dagen därpå om det blir lite över...

Näringsvärde per portion

Energi 2360 KJ / 540 kCal
Fett 26 g
Läs mer om näringsvärden