Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp mac & cheese med lökbuljong

Piffa till din macaroni and cheese med Västerbottensost, svamp och lökbuljong. En supergod pastarätt som mättar gott och är enkel att laga. Perfekt att bjuda på om ni är många vid bordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina svampmixen och låt rinna av väl.
  2. Lökbuljong: Skala och hacka löken. Koka upp lök och buljong och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Mac & cheese: Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av i durkslag och spola dem kalla.
  4. Vispa ihop mjölk, grädde och majstärkelse i en kastrull och koka upp under vispning. Dra av från värmen, tillsätt osten och vispa tills den har smält.
  5. Stek svampen i oljan till fin färg. Blanda svamp, makaroner, rostad lök och persilja med ostsåsen. Värm försiktigt utan att det börjar koka. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Lägg upp på tallrikar, häll över lite lökbuljong och servera med sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria makaroner och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och grädde.
Gör äggfri: välj äggfria makaroner.

Ingredienser

Portioner: 4
Lökbuljong
  • 1 gul lök
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • svartpeppar
Mac & cheese
  • 5 dl makaroner
  • 5 dl mjölk (3%)
  • 1 dl vispgrädde (40%)
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl riven gratängost
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 500 g fryst svampmix
  • 1 msk olja
  • 1 dl rostad lök
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan