Svalkande gazpacho med kräftstjärtar och örttoast

6
1
Svalkande gazpacho med kräftstjärtar och örttoast

Gazpacho är ett härligt lunch- eller middagsalternativ en varm sommardag. Den paprika och gurkbaserade gazpachon blir lite lyxigare tillsammans med kräftstjärtarna. Servera med härligt välsmakande örttoast.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011

Svalkande gazpacho med kräftstjärtar och örttoast

Ingredienser

4 portioner
2 skivor vitt formbröd
1 burk kräftstjärtar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 gurka
500 g tomater
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
5 dl iskallt vatten
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl matyoghurt (10%) till servering

Örttoast

3 msk smör eller margarin
2 msk provencalska örtkryddor
1 krm salt
8 skivor vitt formbröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd yoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

För en slätare soppa kan man först skålla tomaterna. Ta bort rotfästet och lägg tomaterna i kokhett vatten någon minut. Kyl hastigt i kallt vatten och dra sedan av skalet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Bertil

2021-05-30

För mycket vatten i receptet, blev lite vattnig ...

Näringsvärde per portion

Energi 1831 KJ / 437 kCal
Fett 22.5 g
Kolhydrater 42.9 g
Protein 15.9 g
Läs mer om näringsvärden