Svalkande gazpacho med kräftstjärtar och örttoast
Gazpacho är ett härligt lunch- eller middagsalternativ en varm sommardag. Den paprika och gurkbaserade gazpachon blir lite lyxigare tillsammans med kräftstjärtarna. Servera med härligt välsmakande örttoast.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
2 skivor vitt formbröd
1 burk kräftstjärtar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 gurka
500 g tomater
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
5 dl iskallt vatten
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl matyoghurt (10%) till servering
Örttoast
3 msk smör eller margarin
2 msk provencalska örtkryddor
1 krm salt
8 skivor vitt formbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1831 KJ / 437 kCal
Fett22.5 g
Kolhydrater42.9 g
Protein15.9 g
Kommentar
För mycket vatten i receptet, blev lite vattnig ...
Bertil
2021-05-30