Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Svalkande avokadosoppa med chips av Västerbottensost

Den här underbart smakrika kalla soppan passar perfekt som uppfriskande lunch en riktigt varm sommardag. När avokadon mixas med koriander och salladslök skapas oväntat spännande smaker. De salta chipsen av Västerbottensost gratineras på bara några minuter. Enkelt och mycket gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Dela avokadon, gröp ur och skär i mindre bitar.
  2. Blanda alla ingredienser i en tillbringare och mixa med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  3. Chips: Lägg ut osten på ett bakplatspapper och gratinera i ugn 225 °C ca 5 minuter eller tills osten fått gyllene färg.
  4. Låt svalna och bryt i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.

Om du vill undvika animaliskt löpe läs noga innehållsförteckningen på osten.

Recept och bild från Västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 4 mogna avokado
  • 8 dl grekisk yoghurt
  • 1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
  • 1/2 dl hackad salladslök
  • 1 kruka koriander
  • 4 dl mineralvatten
  • salt och peppar
Chips
  • 100 g riven Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2336 kJ / 558 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer