Svalkande avokadosoppa med chips av Västerbottensost

57
5
Svalkande avokadosoppa med chips av Västerbottensost

Den här underbart smakrika kalla soppan passar perfekt som uppfriskande lunch en riktigt varm sommardag. När avokadon mixas med koriander och salladslök skapas oväntat spännande smaker. De salta chipsen av Västerbottensost gratineras på bara några minuter. Enkelt och mycket gott!

Svalkande avokadosoppa med chips av Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner

Soppa

4 mogna avokado
8 dl grekisk yoghurt
1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
1/2 dl hackad salladslök
1 kruka koriander
4 dl mineralvatten
salt och peppar

Chips

100 g riven Västerbottensost

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Osten kan innehålla löpe.Recept och bild i samarbete med Västerbottensost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Monica

2020-06-14

Jag tycker att soppan blev väldigt syrlig. Skulle vilja tillsätta något för att dämpa syran. Provade att ringla chiliolja över men fortfarande för bitsk i min smak.

Redaktionen

2016-07-04

Hej Sandra! Detta recept är ett samarbete med Västerbottensost och inte provlagat av ICA men jag antar att man använt kolsyrat vatten för att få en lättare känsla. Tycker verkligen du ska prova dig fram med dina favoritkryddor. Jag kan tänka mig att även basilika kan vara gott i denna soppa. Hälsningar Ulrika.

Sandra

2016-06-21

Varför mineralvatten?! Kolsyrat? Nån annan krydda som passar än koriander? Körvel t ex?

Näringsvärde per portion

Energi 2336 KJ / 558 kCal
Fett 49 g
Salt 2.27 g
Kolhydrater 10 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden