Svalkande avokadosoppa med chips av Västerbottensost

Den här underbart smakrika kalla soppan passar perfekt som uppfriskande lunch en riktigt varm sommardag. När avokadon mixas med koriander och salladslök skapas oväntat spännande smaker. De salta chipsen av Västerbottensost gratineras på bara några minuter. Enkelt och mycket gott!

Ingredienser
4 portioner
Soppa
4 mogna avokado
8 dl grekisk yoghurt
1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
1/2 dl hackad salladslök
1 kruka koriander
4 dl mineralvatten
salt
peppar
Chips
100 g riven Västerbottensost
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2336 KJ / 558 kCal
Fett49 g
Salt2.27 g
Kolhydrater10 g
Protein15 g
Kommentarer
Jag tycker att soppan blev väldigt syrlig. Skulle vilja tillsätta något för att dämpa syran. Provade att ringla chiliolja över men fortfarande för bitsk i min smak.
Monica
2020-06-14Hej Sandra! Detta recept är ett samarbete med Västerbottensost och inte provlagat av ICA men jag antar att man använt kolsyrat vatten för att få en lättare känsla. Tycker verkligen du ska prova dig fram med dina favoritkryddor. Jag kan tänka mig att även basilika kan vara gott i denna soppa. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2016-07-04Varför mineralvatten?! Kolsyrat? Nån annan krydda som passar än koriander? Körvel t ex?
Sandra
2016-06-21