Svalkande avokadosoppa med chips av Västerbottensost

Den här underbart smakrika kalla soppan passar perfekt som uppfriskande lunch en riktigt varm sommardag. När avokadon mixas med koriander och salladslök skapas oväntat spännande smaker. De salta chipsen av Västerbottensost gratineras på bara några minuter. Enkelt och mycket gott!

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2336 KJ / 558 kCal
Fett49 g
Salt2.27 g
Kolhydrater10 g
Protein15 g
Kommentarer
5 stJag tycker att soppan blev väldigt syrlig. Skulle vilja tillsätta något för att dämpa syran. Provade att ringla chiliolja över men fortfarande för bitsk i min smak.
Monica
Hej Sandra! Detta recept är ett samarbete med Västerbottensost och inte provlagat av ICA men jag antar att man använt kolsyrat vatten för att få en lättare känsla. Tycker verkligen du ska prova dig fram med dina favoritkryddor. Jag kan tänka mig att även basilika kan vara gott i denna soppa. Hälsningar Ulrika.
Ica-köket
Varför mineralvatten?! Kolsyrat? Nån annan krydda som passar än koriander? Körvel t ex?
Sandra
Hej Mattias! Visst kan man tycka det! Vi har valt att mena lakto/ovo vegetarisk kost när vi pratar vegetariskt. Finns även veganska recept (http://www.ica.se/recept/vegan/) där vi helt utesluter animaliska produkter. Sedan är det alltid viktigt att läsa på ingrediensförteckningarna om man vill vara helt säker på t ex osten, om den innehåller löpe eller ystenzym. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Synd att västerbottenost inte är vegetarisk, kan vara bra att upplysa om detta eftersom vitsen med vegetarisk mat är att den inte innehåller något från djur, typ kalvmage. ;-)
Mattias