Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Sushi på svenska

(34)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Sushi på svenska passar som en smakrik förrätt eller ett tilltugg till drinken. Gravad lax som steks snabbt i olja lägger du på tunnbröd och toppar med färskriven pepparrot. Sushin på lax är klar att serveras. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Ingredienser

  • gravad lax
  • olja till stekning
  • tunnbröd (se länk nedan eller köp färdigt)
  • crème fraiche
  • färskriven pepparrot
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär en bit gravad lax i munsbitar. Hetta upp en stekpanna och stek laxen snabbt i olja på ena sidan.
  2. Bryt tunnbröd, se receptet Tunnbröd i stekpanna i bitar.
  3. Klicka crème fraiche på brödet, lägg laxbitarna ovanpå och toppa med färskriven pepparrot. Ta ett par tag med pepparkvarnen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

En enkel smakrik förrätt eller drinktilltugg.