Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot
Sashimi är en japansk maträtt bestående av rå fisk med olika tillbehör. Här serveras tunt skivad lax med citrus, kapris, riven pepparrot och en sötsyrlig sojadressing. Med denna enkla men lyxiga förrätt imponerar du garanterat på middagsgästerna.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 citrusfrukter t ex grapefrukt, apelsin och citron
300 g fröya- eller salmalax
2 msk kapris
2 msk finriven pepparrot
3 msk finskuren gräslök
Dressing
3/4 dl färskpressad citrusjuice (från citrusfrukter ovan)
2 msk japansk soja
1 tsk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1088 KJ / 260 kCal
Fett12 g
Salt1.47 g
Kolhydrater20 g
Protein18 g
Kommentarer
Mums
Birgitta
2023-12-04Vegetarisk Skippa laxen och använd skivad avokado istället.
Birgit
2023-11-20