Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Sashimi är en japansk maträtt bestående av rå fisk med olika tillbehör. Här serveras tunt skivad lax med citrus, kapris, riven pepparrot och en sötsyrlig sojadressing. Med denna enkla men lyxiga förrätt imponerar du garanterat på middagsgästerna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4 citrusfrukter t ex grapefrukt, apelsin och citron
300 g fröya- eller salmalax
2 msk kapris
2 msk finriven pepparrot
3 msk finskuren gräslök

Dressing

3/4 dl färskpressad citrusjuice (från citrusfrukter ovan)
2 msk japansk soja
1 tsk flytande honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Mums

Birgitta

2023-12-04

Vegetarisk Skippa laxen och använd skivad avokado istället.

Birgit

2023-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1088 KJ / 260 kCal
Fett12 g
Salt1.47 g
Kolhydrater20 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Sushiris
Betyg 3.4 av 5.
203 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
104 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nigiri-sushi
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga