Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tunnbröd i stekpanna

Baka egna tunnbröd enkelt och snabbt i stekpanna, ett smarrigt tillbehör till middagen. Med vetemjöl och Solhavre i smeten gräddar du tunnbröden i pannan på endast fyra minuter och kan sedan servera dem med valfritt pålägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Arbeta ihop vetemjöl, salt och Solhavre (eller mjölk för den som vill) till en smidig deg. Tillsätt ev olivolja för smidigaredeg.
  2. Dela i 12 delar (för 12 bitar). Kavla ut varje del så tunt du kan.
  3. Grädda brödet i en torr stekpanna på medelvärme i 3 1/2-4 minuter. Vänd efter 1-2 minuter.
  4. Servera med mjölkfritt margarin, rökt skinka och gurkskivor.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl havredryck
  • ev 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 426 kJ / 102 kCal