Surkål - syrad vitkål

Gör egen klassisk surkål, kungen bland syrat. Att lyckas med mjölksyrat är inte så svårt som man tror. Kummin och enbär ger smak åt denna klassiker som passar till bland annat fläskkött och korv.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi144 KJ / 34 kCal
Fett0.1 g
Salt1.41 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
23 stSka enbären tillsättas hela, krossade eller hackade?
Lars-olov
Hej Lars-Olov! Dom ska vara hela. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Måste det vara en burk med gummiring eller fungerar e.n burn med skruvlock lika bra?
Joel
Hej Joel! Det behöver vara en burk med gummiring. Blir trycket för högt i burken så kan nämligen lite pysa ut. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej Joel! Det bör vara en med gummiring eftersom det pyser ut lite när det blir högt tryck. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hur mycket salt i förhållande till kål ska man ha?
Helen