Surkål - syrad vitkål

Betyg 4.4 av 5.95 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Surkål - syrad vitkål

Gör egen klassisk surkål, kungen bland syrat. Att lyckas med mjölksyrat är inte så svårt som man tror. Kummin och enbär ger smak åt denna klassiker som passar till bland annat fläskkött och korv.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Burk med snäpplock fylld med surkål och en assiett med lite surkål på.

Ingredienser

ca 15 portioner
1 3/4 kg vitkål
1 msk jodfritt salt
1 tsk hel kummin
1 msk enbär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Ska enbären tillsättas hela, krossade eller hackade?

    Lars-olov

    Hej Lars-Olov! Dom ska vara hela. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Måste det vara en burk med gummiring eller fungerar e.n burn med skruvlock lika bra?

    Joel

    Hej Joel! Det behöver vara en burk med gummiring. Blir trycket för högt i burken så kan nämligen lite pysa ut. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

    Hej Joel! Det bör vara en med gummiring eftersom det pyser ut lite när det blir högt tryck. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur mycket salt i förhållande till kål ska man ha?

    Helen

Näringsvärde per portion

Energi144 KJ / 34 kCal
Fett0.1 g
Salt1.41 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Surkål på rödkål
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Coleslaw med äpple
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pink acid
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bratwurst med syrad vitkål
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad