Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Lyxig brunchmacka! Eller så delar du brödet i mindre bitar och bjuder som plock före maten. Den krämiga italienska färskosten ricotta blandas med hackade färska örter. Toppa med sötsyrliga stekta tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Ingredienser

4 portioner

Örtricotta

250 g ricottaost
1 dl finriven parmesan eller Västerbottensost
2 dl hackade örter (t ex basilika, gräslök, oregano)
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Toast

4 skivor ljust surdegsbröd
ev olja (till stekning)

Stekta tomater

250 g körsbärstomater
2 tsk flytande honung
1 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1754 KJ / 420 kCal
Fett22 g
Salt1.79 g
Kolhydrater40 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • French toast med ricotta och bär
    Betyg 3.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tomattarte på smördeg
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ryska gnocchi med lufttorkad skinka
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad