Snabba pizzabullar är ett trevligt recept där du gör smarrig pizza på ett nytt och enkelt sätt. Du gör det på färdig pizzadeg med tomatsås, fyller med skinka och ost, rullar ihop och skär till bullar. Utmärkt som mellanmål eller till buffébordet.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2011
Kontrollera noga innehållet i pizzakitet.
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bulle för 12 bullar.
Kommentarer
Sonnie
1/13/2021Vad är skillnaden på smördeg o pizza deg? Har flera paket smördeg, funkar det att göra pizzabullar med ? Sonnie
Redaktionen ICAse
1/15/2021Hej Sonnie! Kort förklarat så är skillnaden på smördeg och pizzadeg att smördeg blir frasigt när den är gräddad och pizzadeg blir "mjukt" när den är gräddad. Traditionellt görs smördeg så att man kavlar i massor med smör i degen och man viker degen flera gånger för att den ska få flera lager, och det är det som gör att degen blir frasig. En traditionell pizzadeg i sin tur görs med bara vatten, jäst, salt och vetemjöl. 😊 Det går säkert att göra pizzabullar på smördeg, dock inget vi har provbakat enligt detta recept. Men om det är smördegsplattor du har så kavla ut dom lite så att de blir tunnare. Smördeg puffar upp ganska mycket i ugnen. 😊 Kommentera gärna igen och berätta hur dom blev i så fall! Hälsningar Elina
Charlotte
10/20/2020Enkelt och gott
Mona
8/26/2020Hur många bullar blir det?
Redaktionen ICAse
8/27/2020Hej Mona! Det blir 12 bullar. Hoppas att du gillar pizzabullarna! Hälsningar Elina