Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammracks med grillad sparris och basilikasmetana

Grillade lammracks är en favorit på sommarens grillfester. Servera med grillad sparris, grillade champinjoner och en god basilikasås så får du en vacker grillmåltid med mycket smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smetana: Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt dem svalna. Skala och skiva vitlöken.
  2. Mixa solrosfrön, vitlök, basilika och olivolja till en jämn sås. Vänd ner basilikasåsen i smetanan, smaksätt med salt och peppar. 
  3. Grönsaker: Skär av ca 2 cm på nedre delen av sparrisen. Ansa champinjonerna. Blanda sparrisen och champinjonerna med olivoljan. Krydda med salt och peppar. Grilla sparrisen och champinjonerna runt om.
  4. Lamm: Krydda lammracksen med salt och peppar, grilla på direkt värme tills det får fin färg. Grilla sedan på indirekt värme tills innertemperaturen är 56-58˚C (rosastekt). Låt köttet vila ca 10 minuter.
  5. Till servering: Skär upp lammracksen. Servera med grillade grönsaker, sallad, basilikasmetana och grillat bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
Smetana
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl smetana
  • salt och peppar
Grönsaker
  • 8 gröna sparrisar
  • 6 grillchampinjoner
  • 2 msk olivolja
Lamm
  • ca 600 g lammracks
Till servering
  • sallad
  • grillat surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4493 kJ / 1074 kCal