Äggsallad med saltgurka och gräslök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Äggsallad med saltgurka och gräslök

En krämig äggsallad som passar riktigt bra ihop med grillad korv på en skiva färskt lantbröd. Blanda hackade ägg med saltgurka, gräslök, dijonsenap och smetana – voilà!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen hårda. Spola dem kalla i kallt vatten. Skala och hacka dem grovt.
  2. Hacka gurkan och skär gräslöken fint.
  3. Blanda äggen med gurka, gräslök, senap och smetana. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  4. Till servering: Servera salladen med grillad korv, tomater, timjan och grillat lantbröd.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 2 hela saltgurkor
  • 1 kruka gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl smetana
  • salt och peppar
Till servering
  • färsk korv
  • tomater
  • timjan
  • lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 786 kJ / 188 kCal