Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Somrig macka på rostat surdegsbröd med krämig getost, stekt salladslök och vitlök, toppad med en blandning av mynta, olivolja, citronjuice, chiliflakes och flingsalt. Perfekt som förrätt eller som del av en buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram getosten minst 30 minuter före servering så att den är rumstempererad.
  2. Ansa och skölj salladslöken. Skär i ca 3 cm långa bitar. Skala och krossa vitlöksklyftorna. 
  3. Stek salladslök och vitlök 
i oljan på medelvärme tills de mjuknar och är gyllene, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. 
  4. Rosta brödet. Bred ut getosten på brödskivorna och toppa med den stekta salladslöken. 
  5. Topping: Blanda mynta, olivolja, citronjuice, chiliflakes och flingsalt och strö över.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g färsk getost
  • 125 g salladslök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 skivor ljust surdegsbröd
Topping
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 krm flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 807 kJ / 193 kCal