Surdegsmacka med krämig getost och salladslök
Somrig macka på rostat surdegsbröd med krämig getost, stekt salladslök och vitlök, toppad med en blandning av mynta, olivolja, citronjuice, chiliflakes och flingsalt. Perfekt som förrätt eller som del av en buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
6 portioner
200 g färsk getost
125 g salladslök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
6 skivor ljust surdegsbröd
Topping
1 dl färsk mynta
1 msk olivolja
2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk chiliflakes
1 krm flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi807 KJ / 193 kCal
Fett10 g
Salt1.34 g
Kolhydrater15 g
Protein10 g
Kommentarer