Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Somrig macka på rostat surdegsbröd med krämig getost, stekt salladslök och vitlök, toppad med en blandning av mynta, olivolja, citronjuice, chiliflakes och flingsalt. Perfekt som förrätt eller som del av en buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Ingredienser

6 portioner
200 g  färsk getost
125 g  salladslök
3   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
6   skivor ljust surdegsbröd

Topping

1 dl  färsk mynta
1 msk  olivolja
2 tsk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  chiliflakes
1 krm  flingsalt

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi807 KJ / 193 kCal
Fett10 g
Salt1.34 g
Kolhydrater15 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett
Betyg 3.4 av 5.
126 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Läckra tomat-och getostbruschettas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenadesnittar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med lammfärsbiffar och chèvre
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad brioche med getost och hjortron
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga