Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

3
0
Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Somrig macka på rostat surdegsbröd med krämig getost, stekt salladslök och vitlök, toppad med en blandning av mynta, olivolja, citronjuice, chiliflakes och flingsalt. Perfekt som förrätt eller som del av en buffé.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Ingredienser

6 portioner
200 g
färsk getost
125 g
salladslök
3
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
6
skivor ljust surdegsbröd

Topping

1 dl
färsk mynta
1 msk
olivolja
2 tsk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
chiliflakes
1 krm
flingsalt

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 807 KJ / 193 kCal
Fett 10 g
Salt 1.34 g
Kolhydrater 15 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept