Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Somrig macka på rostat surdegsbröd med krämig getost, stekt salladslök och vitlök, toppad med en blandning av mynta, olivolja, citronjuice, chiliflakes och flingsalt. Perfekt som förrätt eller som del av en buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Surdegsmacka med krämig getost och salladslök

Ingredienser

6 portioner
200 g färsk getost
125 g salladslök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
6 skivor ljust surdegsbröd

Topping

1 dl färsk mynta
1 msk olivolja
2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk chiliflakes
1 krm flingsalt

Gör så här

00:30:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi807 KJ / 193 kCal
Fett10 g
Salt1.34 g
Kolhydrater15 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Läckra tomat-och getostbruschettas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tapenadesnittar
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Toast med lammfärsbiffar och chèvre
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad