Kalljäst focaccia
En kalljäst focaccia som tar lite tid i köket men som är mödan värd! Resultatet blir ett magiskt fluffigt och luftigt bröd som avnjuts bäst tillsammans med en skvätt olivolja. Brödet går även att toppa med valfri topping innan gräddning.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
Ingredienser
ca 10 bitar
7 g jäst
4 dl rumstempererat vatten
8 1/2 dl vetemjöl special (8 1/2 dl motsvarar ca 510 g)
3/4 msk salt
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på brödets torrvikt.
Energi851 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej igen! Jag inser att jag inte kommer att orka hålla på att vika deg hela natten. Har ni något tips på bröd till många som är gott och lätt att fixa. Måste åka hemifrån redan vid 7-tiden på morgonen och bäst vore något som går att baka kvällen innan och värma upp till lunchsalladen.
Camilla
2024-10-03Jag behöver bröd för ca 25 personer. Går det att dubbla receptet?
Camilla
2024-10-01Hej Camilla! Jag skulle inte dubbla receptet. Utan göra receptet 2 ggr i olika bunkar och baka av på 2 plåtar. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-02Hur funkar det att använda en springform att grädda i och påverkar det gräddningstiden på något sätt?
Ulrika
2024-04-30Hej Ulrika! Jag tror tyvärr att den kommer att jäsa/svämma över om du använder en springform. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-03