Kalljäst focaccia

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
6
Kalljäst focaccia

En kalljäst focaccia som tar lite tid i köket men som är mödan värd! Resultatet blir ett magiskt fluffigt och luftigt bröd som avnjuts bäst tillsammans med en skvätt olivolja. Brödet går även att toppa med valfri topping innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Kalljäst focaccia

Ingredienser

ca 10 bitar
7 g jäst
4 dl rumstempererat vatten
8 1/2 dl vetemjöl special (8 1/2 dl motsvarar ca 510 g)
3/4 msk salt
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hej igen! Jag inser att jag inte kommer att orka hålla på att vika deg hela natten. Har ni något tips på bröd till många som är gott och lätt att fixa. Måste åka hemifrån redan vid 7-tiden på morgonen och bäst vore något som går att baka kvällen innan och värma upp till lunchsalladen.

Camilla

2024-10-03

Jag behöver bröd för ca 25 personer. Går det att dubbla receptet?

Camilla

2024-10-01

Hej Camilla! Jag skulle inte dubbla receptet. Utan göra receptet 2 ggr i olika bunkar och baka av på 2 plåtar. Lycka till! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-10-02

Hur funkar det att använda en springform att grädda i och påverkar det gräddningstiden på något sätt?

Ulrika

2024-04-30

Hej Ulrika! Jag tror tyvärr att den kommer att jäsa/svämma över om du använder en springform. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-03

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på brödets torrvikt.
Energi851 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Svartvinbärsmunkar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga