Krokan

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Krokan

Om du vill imponera med festbordets ståtligaste skapelse ska du göra en krokan. Krokanfigurerna görs av mandelmassa och äggvita och dekoreras med kristyr. Byggs sedan ihop till ett torn på mördegsplattor med hjälp av sockerlim. Ett riktigt konstverk som kräver sin tid och kreativitet, men fint blir det!

Krokan

Ingredienser

1 st

Krokan

400 g  mandelmassa
1   äggvita

Mördegsbotten

2 1/4 dl  vetemjöl (2|1/4 dl motsvarar 135 g)
1/2 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
100 g  smör

Kristyr

1   äggvita
3 dl  florsocker
1/2 tsk  ättiksprit (12 %)

Sockerlim

2 dl  socker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chokladtårta med marängspöken
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Bruna bönor
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklad zucchini med rosmarin och citron
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga