Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Supersoppa med frukt- & nöthack

En supersoppa med frukt- & nöthack som går snabbt att tillaga. Medan soppan av tomatbas, buljongtärning, ingefära, citron och matlagningsgrädde kokar hinner du grovhacka cashewnötter, aprikoser och persiljan. Servera gärna med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta nötterna i torr het stekpanna i några minuter.
  2. Koka upp Tomatbas, vatten, buljongtärning och ingefära i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter.
  3. Frukt- & nöthack: Grovhacka under tiden cashewnötter, aprikoser och persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
  4. Mixa soppan med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt citronjuice, rivet skal, socker och matlagningsgrädde.
  5. Koka upp soppan igen. Späd ev med vatten om den känns tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera soppan med frukt- och nöthacket och ett gott bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Tips

Soppan kan också serveras med räkor eller tärningar av stekt lax eller annan fisk. Då passar en citronkräm av lättcrème fraiche, citronjuice och rivet citronskal till. Ta då lite mindre citronjuice i soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats tomatbas (fryst, tinad, se länk nedan)
  • 4 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 msk finhackad färsk ingefära
  • färskpressad juice av 1/2 citron
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 tsk socker
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ev vatten att späda med
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Frukt- & nöthack
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 4 persiljekvistar
Lägg till i inköpslistan