Supersoppa med frukt- & nöthack
En supersoppa med frukt- & nöthack som går snabbt att tillaga. Medan soppan av tomatbas, buljongtärning, ingefära, citron och matlagningsgrädde kokar hinner du grovhacka cashewnötter, aprikoser och persiljan. Servera gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 sats tomatbas (fryst, tinad, se länk nedan)
4 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
2 - 2 1/2 msk finhackad färsk ingefära
färskpressad juice av 1/2 citron
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk socker
2 dl matlagningsgrädde
ev vatten att späda med
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Frukt- & nöthack
1 dl cashewnötter
1 dl torkade aprikoser
3 - 4 persiljekvistar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör så här
Tips
Soppan kan också serveras med räkor eller tärningar av stekt lax eller annan fisk. Då passar en citronkräm av lättcrème fraiche, citronjuice och rivet citronskal till. Ta då lite mindre citronjuice i soppan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag har varit dålig på att göra soppor nu förtiden och efter att ha gjort denna variant kommer jag att prova göra mer utav det. Jättegod att äta med en hårdmacka till. Nu när jag gjorde den använde jag räkor i den och blev perfekt.
Martin
2008-01-27