Aprikos- och apelsinbollar med kakao

49
1
Aprikos- och apelsinbollar med kakao

Ställ fram läckra aprikos- och apelsinbollar med kakao till fredagsmyset istället för en plockgodisskål. Rulla dina mumsiga bollar av nöt- och kakaomjöl, frukt samt söt honung i smakrik kakao och hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Aprikos- och apelsinbollar med kakao

Ingredienser

20 små bollar
2 dl
cashewnötter (naturella)
1 1/2 dl
valnötter
1 msk
kakao (till smeten)
2 dl
torkade aprikoser
skalet av 1
apelsin
1 msk
honung
färskpressad juice av 1 1/2
apelsin
1/2 dl
kakao eller krossade råa kakaobitar (att rulla bollarna i)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentar

Catharina

2020-12-19

Hur mycket apelsin ska det vara 1, 1,5 eller 2,5?

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Hej Chatarina! Du behöver totalt 1 1/2 apelsin. Riv skalet från 1 apelsin och pressa saften från 1 1/2. Vi har nu försökt förtydliga i texten. Hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept