Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Aprikos- och apelsinbollar med kakao

Ställ fram läckra aprikos- och apelsinbollar med kakao till fredagsmyset istället för en plockgodisskål. Rulla dina mumsiga bollar av nöt- och kakaomjöl, frukt samt söt honung i smakrik kakao och hugg in!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 små bollar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
  2. Tillsätt kakao och mixa tills det blandar sig.
  3. Tillsätt aprikoser, apelsin och honung. Mixa till en seg smet.
  4. Forma smeten till bollar och rulla i krossad rå kakao eller kakaopulver.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 20 små bollar
  • 2 dl cashewnötter (naturella)
  • 1 1/2 dl valnötter
  • 1 msk kakao (till smeten)
  • 2 dl torkade aprikoser
  • skalet av 1 apelsin
  • färskpressad juice av 1 1/2 apelsin
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl kakao eller krossade råa kakaobitar (att rulla bollarna i)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer