Aprikos- och apelsinbollar med kakao
Ställ fram läckra aprikos- och apelsinbollar med kakao till fredagsmyset istället för en plockgodisskål. Rulla dina mumsiga bollar av nöt- och kakaomjöl, frukt samt söt honung i smakrik kakao och hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
20 små bollar
2 dl cashewnötter (naturella)
1 1/2 dl valnötter
1 msk kakao (till smeten)
2 dl torkade aprikoser
skalet av 1 apelsin
1 msk honung
färskpressad juice av 1 1/2 apelsin
1/2 dl kakao eller krossade råa kakaobitar (att rulla bollarna i)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur mycket apelsin ska det vara 1, 1,5 eller 2,5?
Catharina
2020-12-19Hej Chatarina! Du behöver totalt 1 1/2 apelsin. Riv skalet från 1 apelsin och pressa saften från 1 1/2. Vi har nu försökt förtydliga i texten. Hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21