ÖVER 60 MIN | Medel

Citronbars med lakrits

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Citron och lakrits ger dessa bars goda smakkontraster.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg aprikoserna i blöt ca 2 timmar.
  2. Mixa cashewnötterna fint i en matberedare. Ta upp.
  3. Krama ur aprikoserna och mixa dem slätt. Tillsätt nötterna och övriga ingredienser och mixa ihop.
  4. Tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd form, ca 25 x 10 cm (för ca 10 st). Ställ i kylen i minst 2 timmar.
  5. Skär i ca 10 - 12 bars. Förvara i kyl eller frys.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 10 st
  • 150 g torkade aprikoser
  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 1 msk kokosolja
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 3/4 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 - 1 tsk lakritspulver
  • 1/2 tsk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 832 kJ / 199 kCal