Kapris- och äppelsallad med tunga, Västerbottensost och kavringkrutonger
Sallad med traditionellt svenska smaker av kapris, äpple, tunga, Västerbottensost och krutonger av kavring. Salladen passar även bra med julskinka eller fårfiol istället för tunga. Lägg upp lök, äpple, romansallad och kött på fat, ringla dressing av dijonsenap, kapris och rapsolja över. Gott!
Ingredienser
8 portioner
1 rimmad gristunga
Kapris- och äppelssallad
4 skivor kavring
2 rödlökar
2 msk smör eller margarin
flingsalt och peppar
1 grönt äpple
1 romansallad
1 dl hyvlad Västerbottensost
Dressing
4 msk kapris
2 tsk dijonsenap
2 msk rapsolja
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kavringen mot mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.
Näringsberäkningen är beräknad för 8 bufféportioner.
Gör så här
Tips
Tungan går bra att byta ut mot julskinka eller fårfiol.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi839 KJ / 201 kCal
Fett12.7 g
Kolhydrater11.4 g
Protein9.4 g
Kommentarer