Kapris- och äppelsallad med tunga, Västerbottensost och kavringkrutonger
Sallad med traditionellt svenska smaker av kapris, äpple, tunga, Västerbottensost och krutonger av kavring. Salladen passar även bra med julskinka eller fårfiol istället för tunga. Lägg upp lök, äpple, romansallad och kött på fat, ringla dressing av dijonsenap, kapris och rapsolja över. Gott!
Ingredienser
8 portioner
1 rimmad gristunga
Kapris- och äppelssallad
4 skivor kavring
2 rödlökar
2 msk smör eller margarin
flingsalt och peppar
1 grönt äpple
1 romansallad
1 dl hyvlad Västerbottensost
Dressing
4 msk kapris
2 tsk dijonsenap
2 msk rapsolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad för 8 bufféportioner.
Energi839 KJ / 201 kCal
Fett12.7 g
Kolhydrater11.4 g
Protein9.4 g
Kommentarer