Kapris- och äppelsallad med tunga, Västerbottensost och kavringkrutonger

2
0
Kapris- och äppelsallad med tunga, Västerbottensost och kavringkrutonger

Sallad med traditionellt svenska smaker av kapris, äpple, tunga, Västerbottensost och krutonger av kavring. Salladen passar även bra med julskinka eller fårfiol istället för tunga. Lägg upp lök, äpple, romansallad och kött på fat, ringla dressing av dijonsenap, kapris och rapsolja över. Gott!

Kapris- och äppelsallad med tunga, Västerbottensost och kavringkrutonger

Ingredienser

8 portioner
1 rimmad gristunga

Kapris- och äppelssallad

4 skivor kavring
2 rödlökar
2 msk smör eller margarin
flingsalt och peppar
1 grönt äpple
1 romansallad
1 dl hyvlad Västerbottensost

Dressing

4 msk kapris
2 tsk dijonsenap
2 msk rapsolja
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kavringen mot mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Näringsberäkningen är beräknad för 8 bufféportioner.

Gör så här

Tips

Tungan går bra att byta ut mot julskinka eller fårfiol.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 839 KJ / 201 kCal
Fett 127 g
Kolhydrater 114 g
Protein 94 g
Läs mer om näringsvärden