Stuvad vitkål

Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen exempelvis med korv.

Ingredienser
4 portioner
400 g vitkål
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering
1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi762.4 KJ / 182.8 kCal
Fett9.9 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.7 g
Protein6.2 g
Kommentarer
Mycket gott
Lisbeth
2025-05-01Mycket gott tog hälften mjölk och hälften grädde gjorde på färsk god vitkål
Inga-lill
2025-04-23Så gott hade lite soya
Miriam
2025-03-23