Spenatsoppa med ost

26
2
Spenatsoppa med ost

På bara en kvart kan du svänga ihop en härlig spenatsoppa som blir extra krämig med hjälp av ost. Den karaktäristiska smaken på din soppa får du av muskot och kajennpeppar som tillsätts i soppan. Snabblagad och mycket god!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Spenatsoppa med ost

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 msk olja
1/2 tsk riven muskotnöt
1 - 2 krm kajennpeppar
1 paket fryst, hackad bladspenat (à 450 g)
2 dl matlagningsgrädde
1 liter vatten
3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
3 dl riven lagrad ost (t ex gruyère, västerbottens- eller cheddarost)
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Johan

2023-01-07

Mixa om möjligt soppan. Blir mycket bättre.

Marlene

2020-02-11

En soppfavorit hos oss!

Näringsvärde per portion

Energi 1739 KJ / 414 kCal
Fett 32 g
Salt 1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden