Spenatsoppa med ost
På bara en kvart kan du svänga ihop en härlig spenatsoppa som blir extra krämig med hjälp av ost. Den karaktäristiska smaken på din soppa får du av muskot och kajennpeppar som tillsätts i soppan. Snabblagad och mycket god!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk olja
1/2 tsk riven muskotnöt
1 - 2 krm kajennpeppar
1 paket fryst, hackad bladspenat (à 450 g)
2 dl matlagningsgrädde
1 liter vatten
3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
3 dl riven lagrad ost (t ex gruyère, västerbottens- eller cheddarost)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1739 KJ / 414 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mixa om möjligt soppan. Blir mycket bättre.
Johan
2023-01-07En soppfavorit hos oss!
Marlene
2020-02-11