Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Spenatsoppa med ost

På bara en kvart kan du svänga ihop en härlig spenatsoppa som blir extra krämig med hjälp av ost. Den karaktäristiska smaken på din soppa får du av muskot och kajennpeppar som tillsätts i soppan. Snabblagad och mycket god!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i ca 3 minuter. Krydda med muskot och kajennpeppar.
  2. Tillsätt spenaten och rör om. Blanda i grädde, vatten och fond. Låt koka i ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 paket fryst, hackad bladspenat (à 450 g)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 liter vatten
  • 3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 3 dl riven lagrad ost (t ex gruyère, västerbottens- eller cheddarost)
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1739 kJ / 414 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept