Spenatsoppa med ost

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
2
Spenatsoppa med ost

På bara en kvart kan du svänga ihop en härlig spenatsoppa som blir extra krämig med hjälp av ost. Den karaktäristiska smaken på din soppa får du av muskot och kajennpeppar som tillsätts i soppan. Snabblagad och mycket god!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Spenatsoppa med ost

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 msk olja
1/2 tsk riven muskotnöt
1 - 2 krm kajennpeppar
1 paket fryst, hackad bladspenat (à 450 g)
2 dl matlagningsgrädde
1 liter vatten
3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
3 dl riven lagrad ost (t ex gruyère, västerbottens- eller cheddarost)
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Mixa om möjligt soppan. Blir mycket bättre.

Johan

2023-01-07

En soppfavorit hos oss!

Marlene

2020-02-11

Näringsvärde per portion

Energi1739 KJ / 414 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stuvad spenat
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegolasagne med aubergine och spenat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pastagratäng med rökt lax och spenat
Betyg 3.3 av 5.
203 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd
Betyg 2.8 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och kokossoppa med ägghalvor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga