Spenatsoppa med ost

Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
2
Spenatsoppa med ost

På bara en kvart kan du svänga ihop en härlig spenatsoppa som blir extra krämig med hjälp av ost. Den karaktäristiska smaken på din soppa får du av muskot och kajennpeppar som tillsätts i soppan. Snabblagad och mycket god!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Spenatsoppa med ost

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2 msk  olja
1/2 tsk  riven muskotnöt
1 - 2 krm  kajennpeppar
1   paket fryst, hackad bladspenat (à 450 g)
2 dl  matlagningsgrädde
1   liter vatten
3 msk  konc kyckling- eller grönsaksfond
3 dl  riven lagrad ost (t ex gruyère, västerbottens- eller cheddarost)
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Mixa om möjligt soppan. Blir mycket bättre.

Johan

2023-01-07

En soppfavorit hos oss!

Marlene

2020-02-11

Näringsvärde per portion

Energi1739 KJ / 414 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spenat- och kokossoppa med ägghalvor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan
Betyg 3.3 av 5.
540 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Linssoppa med fänkålsfrön och quorn
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stuvad spenat
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gougères – Ostbollar
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Purjolökssoppa
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga