Stuvad spenat

Betyg 4.7 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Stuvad spenat

Stuvad spenat är supergott och hör liksom ihop med vissa rätter som t ex stekt falukorv eller kokt fisk. Som sås är stuvad spenat dock suveränt att använda till många fler rätter. Snabbt och enkelt är det att laga och extra smidigt när du använder fryst spenat som grund. Smaksätt gärna med lite riven muskot.

Stuvad spenat

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst bladspenat
1/2 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 krm riven muskotnöt

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Ok men jag gör som min mor gjorde och lägger i några nypor socker.

    Ronny

  • Mycket gott. Jag använde sköljd färsk babyspenat. Lade i den i pannan strax efter löken. Sedan på med mjölet etc.

    Tommy

  • Använde mig av färsk bladspenat utan några problem. Hade i gårdagens ris och några champinjoner, det blev gott.

    Jonathan

Näringsvärde per portion

Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Stuvade makaroner
    Betyg 4 av 5.1364 personer har röstat
    Receptet har 78 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dillstuvad potatis
    Betyg 4.5 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatsoppa med ost
    Betyg 4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bacon med stuvad spenat
    Betyg 3.2 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad