Strozzapreti med pancetta och råstekt kål

Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Strozzapreti med pancetta och råstekt kål

Fantastisk god och krämig pastarätt med smak av ljuvlig pancetta och råstekt kål. Det krämiga står grädden för som blandas till en sås med svamp, lök och matlagningsvin. Fräst pancetta och den milda lite nötiga råstekta kålen gör att denna pastarätt är oemotståndligt god.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Strozzapreti med pancetta och råstekt kål

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna strozzapreti)
250 g champinjoner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 förp flower sprouts (à 150 g)
160 g skuren pancetta
1/2 kruka persilja

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hittade inte flower sprouts så jag körde på små brysselkål. Bytte också pancettan mot rökt sidfläsk. Mycket gott.

    Magnus

Näringsvärde per portion

Energi2692 KJ / 644 kCal
Fett37 g
Salt3.6 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Oxfilé med duxelle och rotselleripuré
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Aubergine- och svampsoppa
    Betyg 3.2 av 5.132 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad