Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Strömmingslåda med pepparrot

Bjud på klassisk husmanskost med denna smarriga strömmingslåda. Gratinera dina rullade filéer med en smaklig röra av pepparrot, crème fraiche, senap, aromatisk dill och lite ströbröd i ugn. Servera den varma lådan med nykokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Klipp av ryggfenorna, om de sitter kvar på strömmingsfiléerna. Lägg ut filéerna med skinnsidan ner.
  4. Krydda med salt och peppar. Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt och lägg i en smord ugnssäker form, ca 15 x 20 cm (för 4 port).
  5. Vispa ihop crème fraiche, dijonsenap, finriven pepparrot, äggula och fryst dill. Krydda med salt och peppar. Häll detta över strömmingen och strö över ströbröd. Ställ in i ugnen 15-20 minuter. Servera med potatisen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd. Använd laktosfritt matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd. Smörj med mjölkfritt matfett eller olja och byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 äggula
  • 1 msk fryst dill
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan