Strömmingslåda med pepparrot

10
3
Strömmingslåda med pepparrot

Bjud på klassisk husmanskost med denna smarriga strömmingslåda. Gratinera dina rullade filéer med en smaklig röra av pepparrot, crème fraiche, senap, aromatisk dill och lite ströbröd i ugn. Servera den varma lådan med nykokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Strömmingslåda med pepparrot

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis
600 g strömmingsfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
2 msk finriven pepparrot
1 äggula
1 msk fryst dill
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk ströbröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd. Använd laktosfritt matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd. Smörj med mjölkfritt matfett eller olja och byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Nils

2016-08-24

Hade ingen pepparrot så det fick bli dillkaviar istället och lite pressad lime samt färskost med örter och vitlök. Det luktar ljuvligt!

Charlotta

2010-12-16

Jättegott tyckte jag, lättgjort. Min 3-åring tyckte det var lite starkt.

Kristina

2010-11-30

Mycket gott! Dock hade vi bråttom så det blev inga rullade filéer men smaken är ju densamma ändå ;) Vi kommer definitivt att göra den här fler gånger!