Ett smakrikt recept på laxlåda med surströmming och fräsch tomatsallad. Du gör det av bland annat laxfilé, strömming, potatis, mjölk, grädde, rödlök, tomat och äppelcidervinäger. Servera gärna med knaprigt, hårt tunnbröd.
Ingredienser
4 portioner
400
g
skinn- och benfri laxfilé
1
burk strömmingsfilé (à ca 300 g)
1
kg
potatis (fast sort)
20
kryddpepparkorn
15
vitpepparkorn
2 - 2 1/2
msk
sirap
2
dl
mjölk
2
dl
vispgrädde
2
msk
ströbröd
50
g
smör
1/2
tsk
salt
smör till formen
Tomatsallad
1
liten rödlök
4
tomater
1/2
dl
olivolja
2
msk
äppelcidervinäger
2
krm
salt
2
msk
finhackad persilja
Gör så här
Tips
Tomatsallad Skala och finhacka rödlök. Halvera och skär tomater i skivor. Blanda lök och tomat med olivolja, äppelcidervinäger, salt och finhackad persilja.
Kommentarer