Strömming med dragonmos
Vänd och marinera strömmingsfiléerna i crème fraiche, senap och ströbröd innan stekningen. Till fisken serverar du ett härligt fluffigt potatismos med smak av dragon och vitpeppar. Strömming med dragonmos tillagar du på lite över 60 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk svensk senap
1 dl crème fraiche
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
600 g strömmingsfiléer
ströbröd
smör till stekning
Potatismos
800 g potatis
3 dl mjölk
1/2 dl finhackad färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar ca 1-2 tsk torkad)
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett28 g
Kommentarer