Strömming med dragonmos

Betyg 2.8 av 5.
27 personer har röstat
0
Strömming med dragonmos

Vänd och marinera strömmingsfiléerna i crème fraiche, senap och ströbröd innan stekningen. Till fisken serverar du ett härligt fluffigt potatismos med smak av dragon och vitpeppar. Strömming med dragonmos tillagar du på lite över 60 minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Strömming med dragonmos

Ingredienser

4 portioner
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk svensk senap
1 dl crème fraiche
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
600 g strömmingsfiléer
ströbröd
smör till stekning

Potatismos

800 g potatis
3 dl mjölk
1/2 dl finhackad färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar ca 1-2 tsk torkad)
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Äppel- och chèvregravad strömming
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsfylld strömming på grillen
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strömming Melba
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming med stuvad purjolök och potatis
Betyg 2.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga