Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Strömming med dragonmos

Vänd och marinera strömmingsfiléerna i crème fraiche, senap och ströbröd innan stekningen. Till fisken serverar du ett härligt fluffigt potatismos med smak av dragon och vitpeppar. Strömming med dragonmos tillagar du på lite över 60 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda senap, crème fraiche, svartpeppar och salt. Varva filéerna med blandningen och låt marinera i kylskåpet 1-2 timmar.
  2. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund. Pressa potatisen genom potatispress. Värm mjölken och vispa ner den i potatisen till en slät puré. Rör ner hackad dragon. Smaka av med salt och peppar.
  3. Krydda filéerna med salt och peppar, vänd i ströbröd och stek dem i smör 3-4 minuter på varje sida. Servera den nystekta strömmingen med dragonmoset.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, använd mjölkfritt ströbröd och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Suprene (innehåller soja), använd ris-, soja, eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja, använd mjölkfritt ströbröd.

Tips

Marineringen av strömmingsfiléerna görs med fördel dagen före. Bryn ev lite smör och häll över fisken när den ligger på tallriken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1/2 msk svensk senap
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 600 g strömmingsfiléer
  • ströbröd
  • smör till stekning
Potatismos
  • 800 g potatis
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl finhackad färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar ca 1-2 tsk torkad)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 550 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden