Strömming med dragonmos
Vänd och marinera strömmingsfiléerna i crème fraiche, senap och ströbröd innan stekningen. Till fisken serverar du ett härligt fluffigt potatismos med smak av dragon och vitpeppar. Strömming med dragonmos tillagar du på lite över 60 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk svensk senap
1 dl crème fraiche
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
600 g strömmingsfiléer
ströbröd
smör till stekning
Potatismos
800 g potatis
3 dl mjölk
1/2 dl finhackad färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar ca 1-2 tsk torkad)
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
För alla
Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, använd mjölkfritt ströbröd och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Suprene (innehåller soja), använd ris-, soja, eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja, använd mjölkfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
Marineringen av strömmingsfiléerna görs med fördel dagen före. Bryn ev lite smör och häll över fisken när den ligger på tallriken.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett28 g
Kommentarer