Strömming med dragonmos

Betyg 2.8 av 5.
27 personer har röstat
0
Strömming med dragonmos

Vänd och marinera strömmingsfiléerna i crème fraiche, senap och ströbröd innan stekningen. Till fisken serverar du ett härligt fluffigt potatismos med smak av dragon och vitpeppar. Strömming med dragonmos tillagar du på lite över 60 minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Strömming med dragonmos

Ingredienser

4 portioner
1/2 msk  dijonsenap
1/2 msk  svensk senap
1 dl  crème fraiche
1/2 tsk  grovmalen svartpeppar
1 tsk  svartpeppar
1 tsk  salt
600 g  strömmingsfiléer
ströbröd
smör till stekning

Potatismos

800 g  potatis
3 dl  mjölk
1/2 dl  finhackad färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar ca 1-2 tsk torkad)
1 tsk  salt
2 krm  nymalen vitpeppar

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, använd mjölkfritt ströbröd och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Suprene (innehåller soja), använd ris-, soja, eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja, använd mjölkfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Marineringen av strömmingsfiléerna görs med fördel dagen före. Bryn ev lite smör och häll över fisken när den ligger på tallriken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och chèvregravad strömming
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsfylld strömming på grillen
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Strömmingslåda à la Jacob
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt strömming med wasabilök och rotmos
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga