Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Strömming med stuvad purjolök och potatis

Ett utsökt recept på strömming med härlig stuvad purjolök och potatis. Du gör det av bland annat potatis, citron, senap, strömmingsfiléer, purjo och grädde. Fräscht och matigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Senapsröra: Riv skalet av citronen fint och blanda med senap, socker, salt och peppar.
  3. Strömming: Klipp av ryggfenorna (om de sitter kvar) på strömmingsfiléerna. Bred ett tunt lager av senapsröran på insidan av strömmingen. Vik ihop dem och vänd dem i ströbröd blandat med salt. Stek strömmingen i margarin i en stekpanna, 2-3 minuter per sida.
  4. Stuvad purjolök: Ansa och skär purjolöken i skivor. Förväll purjolöken i 3-4 minuter. Häll av vattnet och tillsätt matlagningsgrädden. Låt purjolöken småputtra i ca 10 minuter, red ev av. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär potatisen i halvor och rör ner i stuvningen. Servera med strömmingen.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt ströbröd, matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och matfett. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: använd ströbröd utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
Senapsröra
  • skalet av 1 citron
  • 1 dl senap
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Strömming
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 3 msk margarin
Stuvad purjolök
  • 1 purjolök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan