Strimlad kyckling teriyaki

Kyckling teriyaki, en modern klassiker. Men har du gjort den själv tidigare? Om inte, så är det dags, för svårt är det inte. Fylld med smak från sesamfrön, vitlök, morötter, purjolök, ärtskidor och självklart söt teriyakisås.

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
600 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olja
2 msk sesamfrö
2 morötter
1 liten purjolök
300 ml teriyakisås
1 dl vatten
150 g sockerärtor
1 litet isbergssalladshuvud
Till servering
ris eller äggnudlar
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl ris.
Energi2522 KJ / 602 kCal
Fett16 g
Salt5.3 g
Kolhydrater72 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gillar man smaken av teryaki så är det ett toppenrecept. För det tar över allt annat man lager i grytan.
Ola
2025-04-18Jättegott och enkelt att tillaga!
Birgitta
2025-03-23Gjorde en vegetarisk! Bytte kycklingen mot ompfh chicken style chunks. Fungerade utmärkt, tydligen.
Irina
2024-08-17