Strimlad kyckling teriyaki

56
4
Strimlad kyckling teriyaki

Kyckling teriyaki, en modern klassiker. Men har du gjort den själv tidigare? Om inte, så är det dags, för svårt är det inte. Fylld med smak från sesamfrön, vitlök, morötter, purjolök, ärtskott och självklart söt teriyakisås.

Skriv ut
Strimlad kyckling teriyaki

Ingredienser

4 portioner
2
vitlöksklyftor
600 g
strimlad kycklinglårfilé
2 msk
olja
2 msk
sesamfrö
2
morötter
1
liten purjolök
250 ml
teriyakisås
1 dl
vatten
150 g
sockerärtor
1
litet isbergssalladshuvud

Till servering

ris

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat inkl ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Mona

2020-10-28

En jätteenkel kanongod rätt som jag har lagt till strimlad lök, broccoli och vattenkastanjer i det blir ännu smakrikare så, man kan även byta ut kycklingen mot t.ex vegetariska filéer.

Linda

2020-10-22

Mums va gott, nästa gång tar jag även med cashewnötter.

Sandra

2020-09-15

Vilken teriyakisås bör användas?

Redaktionen ICAse

2020-09-16

Hej Sandra! Det är inte så stor skillnad i smak på olika märken teriyakisås så det går bra vilket som. Välj däremot inte en teriyakimarinad den är mindre söt och inte lika trögflytande. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2522 KJ / 602 kCal
Fett 16 g
Salt 5.3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept