Strimlad kyckling teriyaki | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Strimlad kyckling teriyaki

Kyckling teriyaki, en modern klassiker. Men har du gjort den själv tidigare? Om inte, så är det dags, för svårt är det inte. Fylld med smak från sesamfrön, vitlök, morötter, purjolök, ärtskott och självklart söt teriyakisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken.
  2. Stek kycklingen i oljan i omgångar. Tillsätt vitlök och sesamfrö i slutet av varje stekomgång. Lägg kycklingen i en gryta.
  3. Ansa och skala morötterna och ansa purjolöken. Skär dem i tunna sneda skivor.
  4. Lägg grönsakerna i grytan. Tillsätt teriyakisås och vatten, koka upp och koka sakta 3-4 minuter. Tillsätt sockerärtorna och koka upp.
  5. Ansa och riv salladen i bitar.
  6. Till servering: Servera teriyakigrytan på salladen med ris.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat inkl ris.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 2 msk olja
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 250 ml teriyakisås
  • 1 dl vatten
  • 150 g sockerärtor
  • 1 litet isbergssalladshuvud
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2522 kJ / 602 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept